Παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο ο Φρέντι Μπελέρης

Παραμένει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο ο Φρέντι Μπελέρης

Το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση του πρωτοδικείου για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ο Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

O  εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε ποινή δύο ετών και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού.

Η ακροαματική διαδικασία της δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν δέκα μέρες με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Φρ. Μπελέρης: Από εδώ και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

«Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» σημειώνει ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη στο CNN Greece o Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.