Μεγάλη φωτιά στην Βάρης-Κορωπίου: Εμπρησμό καταγγέλλει ο Βασίλης Κικίλιας – «Υπάρχει βίντεο και βρέθηκε μπιτόνι βενζίνης και στουπιά»

Μεγάλη φωτιά στην Βάρης-Κορωπίου: Εμπρησμό καταγγέλλει ο Βασίλης Κικίλιας – «Υπάρχει βίντεο και βρέθηκε μπιτόνι βενζίνης και στουπιά»

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο καθώς υποχώρησαν οι ισχυροί άνεμοι - Οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη» με διάσπαρτες μικροεστίες

Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, αλλά πολλά μικρότερα, σε ό,τι αφορά την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να αποδίδει τη φωτιά σε εμπρησμό, λέγοντας ότι υπάρχουν στοιχεία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, κάμερα απόι drone κατέγραψε έναν άνδρα να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και ότι μόλις το επιτρέψει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε μπιτόνι με βενζίνη και στουπιά. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέων που έπνεαν στην περιοχή και έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανίες και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες τη περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε στον παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, σε οικόπεδο πίσω από μια επιχείρηση σκαφών αναψυχής, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί σύντομα λόγω των ανέμων σε παρακείμενες επιχειρήσεις και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής αφορούσε στο να σταματήσει η πορεία προς τις κατοικημένες περιοχές. Το μέτωπο της φωτιάς ήταν αρχικά ενιαίο, όμως στη συνέχεια άνοιξε και προς άλλες κατευθύνσεις, κυρίως όμως προς Λαμπρικά και Κίτσι, όπου προκάλεσε υλικές ζημιές σε αρκετές κατοικίες.