Στο επίκεντρο το «στοίχημα» για την ακρίβεια – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Στο επίκεντρο το «στοίχημα» για την ακρίβεια – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

Ο νέος κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά  νέο γύρο επισκέψεών του σε υπουργεία, αρχής γενομένης, σήμερα, Τετάρτη (19/06), από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η αρχή έγινε χθες με την επίσπευση της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στο Μαξίμου τον νέο υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη που είχε συντάξει ένα σχέδιο για άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με στόχο την επίσπευση της διαδικασίες που κρατά τόσο το Δημόσιο όσο και τους αιτούντες για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι όμηρους.

Ο νέος κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία ξεκινά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, όπου θα συναντηθεί στις 10.00 με τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένου ότι στα τέλη του Ιουνίου λήγει η εφαρμογή για τα «εργαλεία» για την απορρόφηση των κραδασμών των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παράτασή τους για έξι μήνες, και αυτό γιατί παρότι τα τελευταία στοιχεία της eurostat δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα, η άρση των μέτρων κρίνεται ως λάθος κίνηση στην παρούσα φάση.

Αντιστοίχως προς παράταση δείχνει ότι βαίνει και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους που έχει τεθεί, με στόχο την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας.

Οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Tάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, έδωσε το στίγμα της πολιτικής και τους μεγάλους στόχους της επόμενης μέρας. Το ζήτημα της ακρίβειας αποτέλεσε τον πρώτο στόχο που ετέθη, με τον κ. Θεοδωρικάκο να τονίζει πως «θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και να πετύχουμε την αποκλιμάκωση των τιμών» στέλνοντας το μήνυμα πως «το κέρδος είναι θεμιτό αλλά όχι η αισχροκέρδεια». Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «δύσκολη αποστολή», τόνισε πως «θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται» ωστόσο υποσχέθηκε «σκληρή δουλειά».