Μάκης Βορίδης: Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο

Μάκης Βορίδης: Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο

Έκανε λόγο για λάθη στην επικοινωνιακή διαχείριση σοβαρών ζητημάτων

Για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε την Πέμπτη 13/6 ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. «Πρέπει να διορθωθούν πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για λάθη στην επικοινωνιακή διαχείριση σοβαρών ζητημάτων.

«Ανάταξη σημαίνει ότι πρέπει να διορθωθούν οι πολιτικές που στενοχώρησαν τον κόσμο. Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό και φυσικά και από τους πολίτες», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, τα ποσοστά της ΝΔ και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος.

Όπως σημείωσε «αλλαγή πολιτικών δεν είναι ότι αλλάζει η κυβέρνηση, παραμένει η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βασικές παράμετροι των πολιτικών είναι αυτές που θα χρειαστεί να δούμε».

«Τι λέει ο πρωθυπουργός; Η έμφαση θα πρέπει να είναι στην αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών. Αν θεωρεί ότι ακολουθεί μια πολιτική που δεν έχει αποδώσει και πρέπει να δει γιατί είναι μη λειτουργική ή πρέπει να δει άλλα σημεία», προσέθεσε.

«Είναι το πρώτο θέμα για τον κόσμο η ακρίβεια, αλλά και για εμάς, ακόμη και στον τρόπο αντιμετώπισής της. Είναι σύνθετο, απαιτητικό και επίμονο ως πρόβλημα. Προφανώς πρέπει να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Η ακρίβεια δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, εδώ είναι ένα ζήτημα μέτρων και δεν είναι και λίγα αυτά που έχουμε πάρει. Η μόνη συζήτηση που έχουμε μια εκκρεμότητα είναι ο ΦΠΑ, που η πρακτική έχει δείξει ότι η μείωση του δεν φτάνει στους καταναλωτές. Να πυκνώσουμε τους ελέγχους, το ακούω, αλλά δεν δέχομαι ότι δεν γίνονται έλεγχοι».

Επεσήμανε με νόημα ότι «δεν υπήρχε μια τρομερή ιδέα που την κρατούσε στην τσέπη και την είχαμε για να την βγάλουμε αν δεν πάει η ΝΔ καλά στις εκλογές».

«Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που λίγο πολύ τα είπαμε και πρέπει να τα δούμε. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ο πρωθυπουργός πρέπει να δούμε το δηλωθέν εισόδημα, αλλά να υπάρξουν και σημειακές διορθώσεις. Για την πυροπροστασία δεν μπορεί να πει κανένας όχι να μην τα καθαρίζουμε τα οικόπεδα, αλλά η διαχείριση του θέματος ήταν λάθος. Άρα, τι λέμε; Ότι ενώ η στρατηγική είναι σωστή, στην εφαρμογή υπήρξαν πολλά ζητήματα εφαρμοστικά, τα οποία δημιούργησαν μεγάλο θέμα. Άρα στο θέμα της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας, εδώ είναι ένα παράδειγμα», υπογράμμισε ο Υπ. Επικρατείας.