Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός στη κυβέρνηση – Οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός στη κυβέρνηση – Οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Tα υπουργεία που θα βρεθούν στο επίκεντρο των αλλαγών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιολογεί τα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν το νέο κυβερνητικό παζλ.

Εν μέσω καιρικού αλλά και πολιτικού καύσωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αφήσει πίσω του τις ευρωεκλογές και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δεν κινείται εν θερμώ όπως άλλωστε το συνηθίζει από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας

Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός δείχνει να μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία που θα βρεθούν στο επίκεντρο των αλλαγών θα είναι:

Οικονομίας και Οικονομικών
Ανάπτυξης
Εσωτερικών
Αγροτικής Ανάπτυξης
Ψηφιακής Πολιτικής
Μεταναστευτικής Πολιτικής
Ναυτιλίας
Υγείας
Εργασίας
Υποδομών και Μεταφορών
Παιδείας

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τα πρόσωπα τα οποία φέρονται ως αμετακίνητα είναι: Γιώργος Γεραπετρίτης, Ακης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη και Βασίλης Κικίλιας.

Ωστόσο, για έναν από τους παραπάνω δεν αποκλείεται να μετακομίσει στις Βρυξέλλες ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν.

Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε να επιστρέφουν στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου. Επίσης, πολύ πιθανό θεωρείται να πάρει πόστο στο Μέγαρο Μαξίμου ένας άνθρωπος προερχόμενος από την αγορά, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

Αναπόφευκτα θα υπάρξουν και καραμπόλες στο νέο κυβερνητικό σχήμα με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Θεόδωρο Σκυλακάκη να κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλο πόστο, σύμφωνα με το Newsbeast.

Αλλαγές δεν αποκλείεται να γίνουν και σε επίπεδο υφυπουργών με κάποιους που ήταν «αόρατοι» όλο αυτό το διάστημα να παίρνουν τον δρόμο της εξόδου και κάποιους άλλους όμως να αναβαθμίζονται.

Ακόμα και την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από τα μεγαλύτερα ποσοστά και την μικρότερη φθορά παρά τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του δεν προχώρησε σε πρόωρες εκλογές για να ανανεώσει την λαϊκή εντολή. Και χθες ήταν ξεκάθαρος. Διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή τετραετίας και οι εκλογές θα γίνουν το 2027.

Εμφανίστηκε επίσης αποφασισμένος να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό του έργο τονίζοντας ότι θα προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες τον εξέλεξαν οι πολίτες τον Ιούνιο του 2023 πατώντας γκάζι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις κυβερνητικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα χαράσσοντας την εγχώρια αλλά και την διεθνή του ατζέντα.

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα της καθημερινότητας που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες όπως: ακρίβεια, στέγη, Airbnb. ΑΣΕΠ, υγεία, ασφάλεια.

Επανέλαβε τον στόχο για την αύξηση των μισθών, τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των επενδύσεων αλλά και την αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής που μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη σε πολλούς τομείς της απασχόλησης ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική μείωσης φόρων.

Όσον αφορά στις κινήσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας εκ των δύο διαπραγματευτών, μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να «κλειδώσουν» τις θέσεις ευθύνης.

Θα επιμείνει επίσης στην ανάγκη η Ευρώπη «να βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» στις πολυεθνικές.

«Δεν θα το ανεχτώ και προσωπικά και αν χρειάζεται, που λέει ο λόγος, να κάνω και καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το αναδείξω, θα το κάνω. Διότι δεν είμαστε κορόιδα εμείς, επειδή είμαστε μία μικρότερη αγορά να πληρώνουμε το ίδιο προϊόν πολύ πιο ακριβά από ό,τι μια μεγαλύτερη αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανίζεται επίσης αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και να διαμορφώσει μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και πώς θα γίνει η πράσινη μετάβαση, με έναν τρόπο που δεν θα εξοντώσει τον πρωτογενή τομέα.