Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα ανακοινώνεται το exit poll

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα ανακοινώνεται το exit poll

Πότε θα έχουμε μια ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα

Στις 19:00 το απόγευμα ακριβώς, με το που θα κλείσουν οι κάλπες, θα ανακοινωθεί το exit poll της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές 2024.

Συγκεκριμένα, το πρώτο αποτέλεσμα της έρευνας θα το μάθουμε στις 19:00, ωστόσο η ενσωμάτωση των στοιχείων θα συνεχίζεται και γύρω στις 21:00 θα έχουμε μια ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα, με τις ενδιάμεσες μεταβολές στα ποσοστά που μπορεί να έχουν υπάρξει.

Σε περίπτωση που η συμμετοχή στο exit poll είναι πάνω από το 45%, θα περιλαμβάνει ένα δείγμα περίπου 7.000 ατόμων, σύμφωνα με το Mega.

Σημειώνεται πως για λόγους κόστους, τα τελευταία χρόνια τα κανάλια συνεργάζονται μεταξύ τους και απευθύνονται στις εταιρείες που επίσης από κοινού διενεργούν το exit poll.

Στις εθνικές εκλογές του 2023, exit poll διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), του Open (συνεργάζεται με την ΜRB), του Star (συνεργάζεται με την GPO), του Alpha (συνεργάζεται με την Alco), του ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και του ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετείχε και το Action24.