Ευρωεκλογές 2024: Πού θα ψηφίσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ευρωεκλογές 2024: Πού θα ψηφίσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 19:00

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες των Ευρωεκλογών για την ανάδειξη των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου η εφορευτική επιτροπή ενός εκλογικού τμήματος κρίνει πως χρειάζεται παράταση.

Περίπου 370 εκατομμύρια πολίτες από 27 χώρες καλούνται να επιλέξουν τα 720 νέα μέλη που θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πού θα ψηφίσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 10:20, στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Ταϋγέτου 60).

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00, στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 308ο εκλογικό τμήμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό σχολείο Εκάλης (Δεκελείας & Φασιδέρη, Εκάλη).

Στην Κρήτη θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στις 10:00 στο 13ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 11.00 πμ στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνίας (2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Κηφισσού 2-4, Νέα Ιωνία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό στην Σχολείο Πανοράματος Θεσσαλονίκη, ενώ γύρω στις 10.30 θα επισκεφθεί το 1ο Λυκειο Κορδελιού.

Στην Καλαμάτα θα ψηφίσει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο Μοσχοχώρι Πιερίας θα ψηφίσει ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.

Στο 1ο Λυκειο Αγίας Παρασκευής θα ψηφίσει στις 10:30 η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας θα ψηφίσει στις 10: 30 στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιουπολης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες Ανδρέας Λοβέρδος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 133ο δημοτικό σχολείο Αθήνας στην Κυψέλη.

Στην Ιωνίδειο Σχολή θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 ο γραμματέας του «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης.