Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Δεν θέλουν οι πολίτες έναν μαθητευόμενο μάγο που τους τάζει»

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Δεν θέλουν οι πολίτες έναν μαθητευόμενο μάγο που τους τάζει»

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι η σύζυγός του κυνηγήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Alpha και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, τονίζοντας πως «η τελευταία εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη και η πιο απαιτητική».

«Η προεκλογική περίοδος από τη φύση της είναι έντονη διαδικασία. Χρειάζεται ώρες ύπνου, καλό φαγητό και άσκηση», είπε ο πρωθυπουργός για το πώς αντέχει τους φρενήρεις ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η αίσθηση αδιαφορίας και γιατί αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη μάς αφορούν όλους.

Για την πόλωση που υπάρχει σημείωσε: «Λογικό είναι το κάθε κόμμα να θέτει τους δικούς του στόχους, είναι μια εθνική κάλπη». Πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία οι ευρωβουλευτές που ψηφίζουμε πρώτα να φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, «γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ευρωβουλευτές που με τη δράση τους νόμιζαν ότι θα κάνουν κακό στην κυβέρνηση και τελικά έκαναν κακό στη χώρα».

Έφερε ως παράδειγμα τις πολυεθνικές και αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν. «Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι σε αυτό θα υπήρχε σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη, γιατί δεν το κάνουμε αυτό;».

 

Εξήγησε ότι έγινε πριν τις ευρωεκλογές γιατί «τώρα θέτουμε την ατζέντα».

Για το 41% και την αλαζονεία που του προσάπτει η αντιπολίτευση είπε: «Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, γιατί μας το έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες». Θύμισε, επίσης, ότι είχε πει ότι δεν είναι λευκή επιταγή αυτό το ποσοστό.

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό δεν στέκει και πρόσθεσε ότι η προβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν.

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υπογράμμισε πως «είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η δική μου κριτική είναι πολιτική. Δικαίωμά του να μην έχει όριο μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Όταν όμως προτείνει μέτρα 45 δισ., τότε πρέπει να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι θα γυρίσουμε σε εποχές χρεοκοπίας και επιτήρησης. Δεν θέλουν οι πολίτες έναν μαθητευόμενο μάγο που τους τάζει».

 

Για το πόθεν έσχες είπε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης «γιατί θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Τα δικά του στοιχεία και του συζύγου του». Θύμισε επίσης ότι η σύζυγός του κυνηγήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά χωρίς καμία παρατήρηση».

«Ο κ. Κασσελάκης μας λέει ότι είναι ο μόνος έντιμος, ότι έχει καθαρά χέρια, βέβαια το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη… ίδωμεν!» είπε ακόμη.

Στο ερώτημα Τσίπρας ή Κασσελάκης απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα στη ΝΔ, δώσαμε σκληρές μάχες, υφολογικά μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά διακρίνω κοινό νήμα, μεγάλη τοξικότητα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παρά το ότι το περιτύλιγμα είναι διαφορετικό, βλέπω ένα νήμα που τους συνδέει – τα κόμματα οφείλουν να καταθέτουν κοστολογημένα προγράμματα με βάση νόμο».

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από πρόεδρος της ΝΔ και πότε:

«Μόλις εκλέχθηκα πρωθυπουργός για δεύτερη τετραετία, δεν σκέφτομαι σύντομα να αποχωρήσω. Οι πολιτικοί με δύο τρόπους αποχωρούν, έχω τρία χρόνια μπροστά μου και θέλω να κριθώ στο τέλος της 4ετίας. Τιμώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν θα αποδεχόμουν ευρωπαϊκή θέση και να μου προτεινόταν».

 

Για την τραγωδία στα Τέμπη

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό, πάντα θα απαντώ, ήταν μια εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους, οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους να εξασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Έχουμε 34 κατηγορούμενους, κάποιοι προφυλακισμένοι, η ελληνική πολιτεία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη. Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές πολιτικές ευθύνες να το φέρουν στη βουλή και εμείς είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε. Εμείς δεν εργαλειοποιήσαμε τον πόνο των συγγενών ποτέ, π.χ. στην τραγωδία του Ματιού. Είναι υποχρέωσή μας ότι τα τρένα θα είναι πιο ασφαλή».

 

Για τον Κώστα Καραμανλή

«Ήταν μια απόφαση που ελήφθη, για την οποία απεφάνθησαν οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας. Αν κάποιος έχει να προσάψει κάτι για ποινικές ευθύνες, να το φέρει στη βουλή».

Για τις κατηγορίες περί συγκάλυψης: «Την ώρα που έπρεπε να ανασύρουμε τους νεκρούς από τα συντρίμμια, το μέλημά μας ήταν η συγκάλυψη; Ήταν αμιγώς επιχειρησιακές αποφάσεις εκείνη τη στιγμή και δείχνει την απελπισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να επανέρχονται σε αυτά, στην εργαλειοποίηση – και εγώ μιλάω συχνά με συγγενείς και εξηγώ την άποψή μου, την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Με τον κ. Πλακιά δεν έχω μιλήσει μια φορά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Πρόγραμμα «Σπίτι Μου»

Περιμένουμε την απάντηση από την Κομισιόν για να διευρύνουμε την περίμετρο και για ζευγάρια που είναι μεταξύ 40 και 50. Θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις εκλογές.

«Το TikTok μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω ποιος πραγματικά είμαι»

Ζητώντας του να περιγράψει τον εαυτό του ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η δουλειά είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνω και χιούμορ, πιστεύω στο να χτίζει κανείς δημιουργικές ομάδες, πιστεύω ότι διευκολύνει τους άλλους στο να μην σε κρατάνε σε απόσταση και να μην μπορούν να πουν τη γνώμη τους. Μεγάλο κομμάτι της δουλειάς στο TikTok είναι δική μου έμπνευση. 20 χρόνια αντιμετώπιζα το παράδοξο, μου έλεγαν ότι είμαι πιο αυστηρός από κοντά, το TikTok μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω πως είμαι πραγματικά όταν μπορώ να φεύγω από τις αρμοδιότητες και το ρόλο του πρωθυπουργού».

Για τον τελικό του Conference League

«Επέλεξα να δω τον τελικό στην τηλεόρασή μου, δεν πήγα σε κανένα ματς, έχουμε και τα γούρια μας, έκανα το ίδιο που έκανα σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης, χαίρομαι ως φίλαθλος αλλά και ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε τελικό στην Αθήνα και δεν άνοιξε ρουθούνι. Το Δεκέμβριο πήραμε δύσκολες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, κλείσαμε τα γήπεδα, είπαμε ως εδώ. Αυτό είναι Ευρώπη, να μπορείς να πηγαίνεις στο γήπεδο με τα παιδιά σου χωρίς φόβο».

Πρωτοβουλίες για τον διαδικτυακό εθισμό

«Αυτή τη στιγμή όποιος έχει παιδιά γνωρίζει ότι το μοντέλο λειτουργίας των πλατφορμών είναι να τα κρατήσουν online όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι διαδικτυακός εθισμός. Η Ευρώπη βρέθηκε ήδη στην πρώτη γραμμή στην ρύθμιση θεμάτων τεχνολογίας. Το επόμενο βήμα που είναι η ρύθμιση του AI θα έχει ρυθμιστικές πρωτοβουλίες για να μειωθεί η επίδραση του διαδικτυακού εθισμού. Δεν θα μείνω σιωπηλός. Πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Οι πλατφόρμες σερβίρουν συνέχεια υλικό που θέλουν να δούμε. Μπορεί να περιοριστεί αυτό. Υπάρχουν τρόποι παρέμβασης αλλά πάμε να αναγνωρίσουμε ένα πραγματικό πρόβλημα που έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εφήβων. Θέλω να ηγηθώ αυτής της πρωτοβουλίας. Η Ευρώπη θα είναι στην πρώτη γραμμή».

«Είναι άτιμο, ανέντιμο πρόστυχο να κυνηγάς γυναίκες και παιδιά»

«Έχω ακούσει τόσα πολλά. Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ απ’ όλα ήταν η ενορχηστρωμένη επίθεση στη σύζυγό μου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έχει μηνύσει και βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιμένουν στην λασπολογία. Είπα ότι θα πάω και μάρτυρας στο δικαστήριο. Εμείς έχουμε τα καλά και τα στραβά. Η οικογένεια που βάζει πλάτη είναι άτιμο, ανέντιμο πρόστυχο να κυνηγάς γυναίκες και παιδιά. Η συζήτηση συνεχίζεται ακάθεκτη και από τον σημερινό σύριζα . Ο Πολακισμός με μισογυνισμό fake news συνεχίζεται ακάθεκτα. Περίμενα από έναν καινούριο αρχηγό να άλλαζε αλλά…

Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Είναι σκληρή γυναίκα η Μαρέβα. Έχει κερδίσει χρήματα είναι επιχειρηματίας. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη γραμμή γιατί ήξερε ότι πολλά δεν μπορούσε να τα κάνει. Ε όχι να κατηγορείται και να την πυροβολούν έτσι. Γίνεται συστηματικά από το 2016 και τώρα με μεγαλύτερη ένταση.

 

Μας αρέσει να βγούμε να φάμε οι δυο μας, για εμάς δεν υπάρχει διάκριση δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Ο κόσμος είναι ευγενής και όσοι έρχονται να μου μιλήσουν και να εκφράσουν παράπονα το κάνουν με πολύ κόσμο.

Τα αντιμετωπίζω με το απαραίτητο χιούμορ και εγώ και η Μαρέβα. Μας αρέσει να καθόμαστε και σπίτι. Κάνουμε και ποδήλατο μαζί. Περπατάμε μαζί, παίζουμε τένις, μας αρέσει το βουνό και στους δύο. Μπορεί να τσακωθούμε για μικρά πράγματα. Η Μαρέβα είναι η φωνή που με κρατάει γειωμένο. Είμαι μερικές φορές λίγο ευέξαπτος αλλά πάντα ακούω τι θα πει. Εμείς έχουμε περάσει από 40 κύματα, αλλά -να χτυπήσω ξύλο- είμαστε πολύ καλά. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, περνάμε καλά μαζί και απολαμβάνουμε την παρέα ο ένας του άλλου».