Στέφανος Κασσελάκης: «Θα γίνω πρωθυπουργός και με αυτοδυναμία όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές»

Στέφανος Κασσελάκης: «Θα γίνω πρωθυπουργός και με αυτοδυναμία όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές»

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα

Την αισιοδοξία του ότι θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα με αυτοδυναμία εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τον Γιώργο Λιάγκα στο σπίτι του στις Σπέτσες και αργότερα έκαναν μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σε ταβέρνα του νησιού.

«Δεν λέω ψέματα, αλλά όταν δεν θέλω να πω κάτι, το υπονοώ ή δεν λέω όλη την αλήθεια» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση του δημοσιογράφου συμπληρώνοντας ότι: «Κάναμε ηλεκτροσόκ στο σύστημα, είμαι ο μεγαλύτερος outsider που έχει περάσει από την πολιτική σκηνή».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας και πιο συγκεκριμένα στην τιμή της φέτας μετά τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «από πού παίρνει τη φέτα;».

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε πως «Θεωρώ ότι, όλο αυτό έπρεπε να γίνει, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα επιθυμούσε μία κοινή προεκλογική εμφάνιση για να φανεί ενωμένο το κόμμα, φάνηκε σίγουρος πως «το κόμμα είναι ενωμένο».

«Μου έχει πει πως δεν θα ξαναγυρίσει στην πολιτική. Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάπλαση της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη», τόνισε για τον Αλέξη Τσίπρα, συμπληρώνοντας πως «δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση, ως πρώην πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στο «παιχνίδι» των ποσοστών, υπογραμμίζοντας: «εφαρμόζουμε ένα νέο σύστημα πολιτικής, που αφουγκράζεται τον κόσμο. Θα ήθελα να είμαστε πάνω από το 20% και η ΝΔ κάτω από το 30%».

 

«Θα παραιτηθείς αν είναι κάτω από 20%;», ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνει «δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία», ενώ πρόσθεσε ότι «Ειρωνεύεται τον κόσμο. Δεν ζήτησε συγγνώμη μετά τα Τέμπη και μετά καλύπτει τον υπουργό».

Σε ερώτηση για το αν και πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι: «θα είμαι πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές και θα έχουμε αυτοδυναμία».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, απάντησε αρνητικά, κατηγορώντας τους πολιτικούς αρχηγούς ότι, «έχουν προσωπικές ατζέντες».

Για τη σχέση του με τον Τάιλερ ανέφερε ότι: «δεν πρόκειται να κρύψω τον άνθρωπο που αγαπώ. Τέλος. Το ότι θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολα πολιτικά να το κρύψω, θα ήταν. Αλλά δεν θα το έκανα. Δεν θα αλλάξω αυτό που είμαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Τάιλερ». «Η καρδιά του είναι διαμάντι κι αυτό ερωτεύτηκα. Ο Τάιλερ είναι χαρούμενος που δεν βιώνει εκείνος αυτό που βιώνω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξήγησε πως δεν θα γίνει δεύτερος γάμος στην Κρήτη, αλλά «μια γιορτή για τους φίλους και τους συγγενείς μας. Δεν θέλω να πω για το τριήμερο. Θα είναι γύρω στα 150 άτομα, συγγενείς και φίλοι κυρίως από την Αμερική. Πήραν τα κανάλια την πρόσκληση χωρίς να σκεφτούν ότι είναι μία προσωπική στιγμή. Ούτε το σπίτι μας, ούτε το σπίτι στις Σπέτσες θέλαμε να βγει. Δεν το προκαλέσαμε εμείς».