Δημοσκόπηση Action 24: Πόση απόσταση χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Action 24: Πόση απόσταση χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα 6 κόμματα που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν το όριο του 3% - Πόσοι σκέφτονται να απέχουν από τις ευρωεκλογές

Διατηρεί τη σημαντική της διαφορά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η Opinion Poll για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ με ποσοστό 33,3% προηγείται με 17,8% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15,5%. Στην τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ με 12,1%, η Ελληνική Λύση πέφτει κάτω από το 10%, αλλά παραμένει τέταρτο κόμμα πάνω από το ΚΚΕ. Η δεύτερη θέση δείχνει να «κλειδώνει» για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος θα δώσουν σκληρή μάχη για την τέταρτη.

Ποιοι δίνουν μάχη για το όριο του 3%

Την ίδια ώρα, 6 κόμματα, όπως φαίνεται από τον πίνακα με το εύρος των ποσοστών θα δώσουν σκληρή μάχη για το όριο του 3%. Η ΝΔ στο ανώτατο όριο της ξεπερνά το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 17% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,4%.

Μάχη θα δοθεί και ανάμεσα στην Πλεύση Ελευθερίας, τη Νίκη, τη Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, τους Δημοκράτες και τη Φωνή Λογικής με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου να δείχνει σημαντική ενίσχυση των ποσοστών του.

Η μάχη αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων όπου η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο οριακό 3,3%, με τη Νίκη στο 2,9% και τη Φωνή Λογικής στο 2,5%, ποσοστό ίδιο με αυτό της Νέας Αριστεράς.

Πόσοι σκέφτονται την αποχή

Η συσπείρωση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και αυτό αποτυπώνεται στο ερώτημα για την πιθανότητα αποχής από τις ευρωεκλογές. Δύο στους 10 απαντούν πως σκέφτονται πολύ σοβαρά την αποχή, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η κομματική προέλευση όσων δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν την... παραλία και όχι το παραβάν.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό μόλις 10,4% σκέφτονται σοβαρά την αποχή, με το αντίστοιχο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ να αγγίζει το 12,2%.

Ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές δείχνει το 65,1% των ερωτηθέντων ενώ το 34,2% δηλώνει πως ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία ως προς την κομματική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, καθώς τόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές με ποσοστό άνω του 80%.