«Θέλουμε να προωθήσουμε και άλλο τις οικονομικές και επενδυτικές μας σχέσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός
Σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούσιτς από το Βελιγράδι.
Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο είπε αρχικά ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο Βελιγράδι αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι Ελλάδα και Σερβία προσβλέπουν στο 4ο συμβούλιο συνεργασίας με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον ειρήνης και ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες είναι σφυρηλατημένες στο βάθος του χρόνου και συμβαδίζουν σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές. Η διμερής συμπόρευση απέκτησε και στρατηγικό χαρακτήρα, είπε ακόμα, από το 2019.
Δεν είναι τυχαίο, είπε ο πρωθυπουργός, ότι βρίσκομαι στο Βελιγράδι συνοδευόμενος από 4 υπουργούς και μια ευρύτατη επιχειρηματική αποστολή γιατί θέλουμε να προωθήσουμε και άλλο τις οικονομικές και επενδυτικές μας σχέσεις.
Η συνεργασία Ελλάδας και Σερβίας επεκτείνεται και στην ενεργειακή και εφοδιαστική ασφάλεια είπε ο πρωθυπουργός και υποστηρίζουμε θερμά τον κάθετο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου από το Νότο στο Βορρά και αντίστροφα, τόνισε.
Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε φυσικό αέριο στη σερβική αγορά μέσω της Ρεβυθούσας και άλλων σταθμών, συμπλήρωσε.
Και για τις ΑΠΕ είπε ο πρωθυπουργός ότι η χώρα μας έχει την τεχνογνωσία και θέλουμε να βοηθήσουμε τη Σερβία στην πράσινη ανάπτυξη.
Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει υπάρξει ο πιο σταθερός σύμμαχος βρισκόμαστε στο πλευρό σας υπέρ της ευρωπαϊκής σας προοπτικής. Δεν μπορεί να υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τα δυτικά Βαλκάνια, χωρίς μέλλον για τη Σερβία τη μεγαλύτερη χώρα των Βαλκανίων. Για εμάς είναι στρατηγικός στόχος και προχωρώντας και εσείς στις μεταρρυθμίσεις σας θα έρθετε πιο κοντά στην Ευρώπη και θα είμαστε κοντά σας σε αυτή την προσπάθεια. Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εντάσεις των τελευταίων μηνών, συζητήσαμε για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, οι θέσεις μας είναι κοινές. Διευρύνθηκε το φάσμα της στρατηγικής μας συνεργασίας γιατί κάναμε ένα ακόμη βήμα».