Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στο εάν διαφωνούντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξουν τελικά την αποχή ή την καταψήφιση
Ευρύτατη συναίνεση φέρεται να καταγράφεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί, αλλά και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στο εάν διαφωνούντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξουν τελικά την αποχή ή την καταψήφιση, ενώ την ίδια στιγμή αρκετές επιφυλάξεις διατυπώνονται και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο, που αφορά τον γάμο των ατόμων ιδίου φύλου, πραγματοποιήθηκε από την εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σημείωσε ότι με το παρόν νομοσχέδιο η Ελλάδα καθίσταται η 37η χώρα που εισάγει στο εθνικό δίκαιο την επέκταση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ απλώνει «δίχτυ» προστασίας για τα παιδιά.
Όπως υπογράμμισε η Μαρία Συρεγγέλα, «με το παρόν νομοσχέδιο ρυθμίζουμε μια υπάρχουσα κατάσταση. Θέτουμε ένα πλαίσιο, ένα προστατευτικό δίχτυ κυρίως για τα παιδιά. Εμείς τώρα σηκώνουμε το χαλί, βγάζουμε αυτήν τη θολή κατάσταση στην επιφάνεια και θεσμοθετούμε, έχοντας ως θεμέλια της συζήτησης την ισότητα των πολιτών και την προστασία των παιδιών».
«Το σημαντικότερο στη συζήτηση είναι να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των συνανθρώπων μας για ισότητα και να δημιουργήσουμε συνθήκες συμπερίληψης και άρσης διακρίσεων και ρατσιστικών συμπεριφορών. Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη» σημείωσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή Έλενα Ακρίτα.
Τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους κατέθεσαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.