Η διάψευση για τη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ολίσθημα με το «κρατίδιο»
Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει. Σε λίγες ώρες θα επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό τους και ειδικά ο ένας από τους υποψήφιους, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει γίνει θέμα συζήτησης και έχει κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα.
Στην κυβέρνηση παρακολουθούν από την πρώτη ημέρα όλα όσα λέγονται και ακούγονται τόσο από τον ίδιο όσο και από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η μόνη στιγμή που μέσω διαρροών το Μέγαρο Μαξίμου ασχολήθηκε με την υπόθεση Κασσελάκη ήταν για να διαψεύσει όσα λέγονταν τόσο από τον ίδιο όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κυβερνητικοί παράγοντες, όπως επισημαίνει το Newsbeast και η Γεωργία Σκιτζή τηρούν στάση αναμονής και όπως τόνιζε ένας εξ’ αυτών στο newsbeast.gr, «θα τοποθετηθούμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκλεγμένο πρόεδρο».
Περιγράφοντας την επόμενη ημέρα και την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και αν εκτιμά ότι μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ενωμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το αν θα μείνει ένα κόμμα ενωμένο ή όχι, θα το δείξουν οι εξελίξεις». Σημείωσε επίσης ότι «Μακάρι ο τόπος μας να αποκτήσει επιτέλους μία λιγότερο – μακάρι και καθόλου – τοξική Αξιωματική Αντιπολίτευση, που θα κάνει σκληρή, εποικοδομητική κριτική στην Κυβέρνηση και όταν έξω είναι μέρα, να βλέπει ότι είναι μέρα, όταν έξω είναι νύχτα, να βλέπει ότι είναι νύχτα. Δηλαδή, να μην κάνουμε πλέον άλλες αντιπαραθέσεις για ανύπαρκτες ιδιωτικοποιήσεις νερού, για δήθεν κατάργηση 8ωρου. Να συμφωνούμε στα βασικά, στο σε ποια χώρα είμαστε, σε ποια περίοδο ζούμε και να διαφωνούμε, προφανώς, πολιτικά σε αυτά τα οποία μπορούμε να διαφωνήσουμε, που είναι αρκετά».
Δεν ήταν λίγα ωστόσο τα στελέχη της ΝΔ που με αφορμή το ολίσθημα του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλέσει κρατίδιο τα Κατεχόμενα μίλησαν για «ατόπημα εθνικών διαστάσεων» και μάλιστα μετά την δικαιολογία που πρόβαλε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι εκφράστηκε κατ’ αυτό τον τρόπο επειδή ήταν κουρασμένος, σημείωναν ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν «τέλος πάντων» και δεν μπορεί ένας άνθρωπος που θέλει να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά θολά και ακατάληπτα.
Η πιο σκληρή κριτική όμως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ακούστηκε από τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι άσχετος στην πολιτική. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα δημιούργημα κάποιας καλής διαφημιστικής εταιρείας».
Η περίπτωση Κασσελάκη έφτασε μέχρι και τη Βουλή
Η περίπτωση Κασσελάκη έφτασε μέχρι και τη Βουλή σε μια κόντρα άνευ προηγουμένου ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και την Θεοδώρα Τζάκρη.
«Απευθύνομαι στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφύγει. Την Κυριακή έχει εκλογές, σήμερα όμως θα πάρει θέση. Εκφράζει τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρατίδιο, βόρειο, δικό τους; Σας εκφράζει ή όχι; Πρέπει να τοποθετηθείτε. Εδώ είστε κοινοβουλευτική ομάδα και ένας που μπορεί τη Δευτέρα να είναι αρχηγός σας έχει θέσει συγκεκριμένη άποψη.
Δεν του φταίνε τα ελληνικά του. Και στα αγγλικά τα ίδια θα έλεγε ακριβώς. Στα ελληνικά μπόρεσε να πει βόρειο, μπόρεσε να πει κρατίδιο να πει δικό τους, δεν μπόρεσε να πει τη λέξη κατοχή στη Κύπρο.
Αυτές οι θέσεις συνάδουν απόλυτα με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, και μάλιστα είπε κάτι που είναι ακόμα χειρότερο για εμάς τους Έλληνες, ότι στη πρώτη γραμμή πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που πληρώνονται. Προσέξτε! Αυτός εδώ ο τόπος έμεινε ελεύθερος γιατί στη πρώτη γραμμή ήταν πάντοτε άνθρωποι που είχαν την Ελλάδα στην καρδιά τους. Δεν σωθήκαμε από τα στελέχη της Goldman Sacs. Δεν ήρθαν εδώ να πολεμήσουν από την Μασαχουσέτη. Οι Έλληνες πολεμούσαν πάντα», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.