Επικοινωνία Κουτσούμπα με τον Μητσοτάκη και τον Κικίλια για τις φωτιές

Επικοινωνία Κουτσούμπα με τον Μητσοτάκη και τον Κικίλια για τις φωτιές

Κλιμάκια του ΚΚΕ στα πύρινα μέτωπα στο Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, «εκφράζοντας την ανησυχία που μεταφέρουν οι βουλευτές και οι οργανώσεις του ΚΚΕ στις κρίσιμες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασικό πλούτο», όπως αναφέρει ενημέρωση του Περισσού.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ενημέρωσε ότι «υπάρχουν 81 πυρκαγιές σήμερα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πολύ μεγάλες».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας «επεσήμανε και στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό, ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται και ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, έχει μεταβεί στα Ίσθμια, όπου μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Λουτράκι και εκκενώνονται οικισμοί. Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωσή του ζήτησε «επειγόντως να διατεθούν και άλλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την προστασία των κατοίκων και των οικισμών της περιοχής».

Επικοινωνία Παφίλη με τον Κικίλια για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας. Ο κ. Παφίλης «αφού ενημερώθηκε για το μέτωπο της πυρκαγιάς και τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευτεί η δασώδης περιοχή που φλέγεται και να ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να μην επεκταθεί και στην κατοικημένη περιοχή».

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης.