Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στις εκλογές είχαμε θολή ταυτότητα»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στις εκλογές είχαμε θολή ταυτότητα»

Ο δεύτερος που το πράττει μετά την Έφη Αχτσιόγλου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγινε ο δεύτερος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στου Ψυρρή. Εκτός από τον άλλοτε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται ο δεύτερος μετά την Έφη Αχτσιόγλου που δηλώνει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

 

Στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βρέθηκαν ο Ανδρέας Ξανθός, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ στο κοινό της συνέντευξης Τύπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Σταθάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απευθυνθούμε σε ευρύτερο κόσμο; Έχουμε μια ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που γεννιούνται.

Τι εκπαίδευση θα έχουν; Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ένα νέο ή νέα σε κάποιον που έχει μια μικρή επιχείρηση. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ΛΟΑΤΚΙ ή σε ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Είναι άλλη η ερώτηση πού απευθύνεσαι και είναι άλλη η ερώτηση ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι. Την ίδια στιγμή που ακούμε τον κόσμο για τις αδικίες που νιώθει και τις προσδοκίες που έχει, πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτόν τον κόσμο τις αξίες, τις θέσεις τις προτάσεις μας. Και από αυτή τη συνάντηση μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό και προωθητικό» ανέφερε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και αναλυτές, ότι το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθαρό. Η Αριστερά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο για να είναι καλύτερη η ζωή του».

«Αν κάτι απέδειξε στη διαπραγμάτευση είναι ότι ξέρω να φτιάχνω ομάδες. Ομάδες αποτελεσματικές. Αυτές οι ιδέες αυτά τα εργαλεία πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις».