Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 19,5% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 19,5% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο το 14% έχει αποφασίσει να αλλάξει κόμμα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου

Προβάδισμα 19,5% δίνει για τη τη Νέας Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου. Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 19%, διαμορφώνοντας τη διαφορά στο 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες.

To 73% θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος και της διαφοράς -ιδιαίτερα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου- παρουσιάζει το ερώτημα πόσοι από τους ψηφοφόρους θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με την 21η Μαΐου και πόσοι θα αλλάξουν. Η μεγάλη πλειοψηφία, το 73%, δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα και μόλις 14% θα στραφεί σε άλλες επιλογές.

Το  94% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι θα πάει ξανά να ψηφίσει.

Επίσης τέθηκε το ερώτημα τι προτιμούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση (παρ΄ ότι όλα τα σενάρια δείχνουν αυτοδυναμία της ΝΔ). Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.