Εύα Καϊλή: «Από την αρχή του Qatargate ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρί Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών»

Εύα Καϊλή: «Από την αρχή του Qatargate ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρί Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας

«Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ είχε τη νομική υποχρέωση να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για τις κοινές δραστηριότητες του γιου του με τον γιο της Μαρί Αρένα και στη συνέχεια να απέχει από το να χειριστεί την παρούσα υπόθεση, διότι υπάρχουν προφανείς λόγοι που δικαιολογούν την εξαίρεση» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δητρακόπουλος και Σβεν Μαρί, μετά την παραίτηση του ανακριτή από την υπόθεση.

Προσθέτουν ότι «από την αρχή της παρούσας υπόθεσης ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρί Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες Αρχές. Αντίθετα, οι ίδιες Αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής στην οργάνωση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές, η Μαρί Αρένα αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιθανώς εμπλεκόμενες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σκάνδαλο διαφθοράς».

«Μας έκανε να αναρωτηθούμε το ότι η Μαρί Αρένα δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον ανακριτή της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ. Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο γιος τού ανακριτή και ο γιος τής Μαρί Αρένα εμπλέκονται σε εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης! Η πληροφορία αυτή, που δεν διαψεύστηκε, εγείρει τεράστια και προφανή ερωτήματα για την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και έχουν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και την στόχευση των ερευνών κυρίως εναντίον της, ενώ δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για έγκαιρη ουσιαστική έρευνα για τη Μαρία Αρένα, παρά το γεγονός ότι η έρευνα των Αρχών τη συσχέτισε με τον Παντσέρι» επισημαίνουν, οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Θα πρέπει να διερευνηθεί από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, εάν υπάρχουν εσκεμμένες παραλείψεις στην έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή άλλων στην εκκρεμή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διατηρήσει το κύρος και την αξιοπιστία της» καταλήγουν οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Μαρί.