«Για εμάς τους βορειοελλαδίτες και όσους δημοσιογραφούμε, είναι γνωστό το θέμα» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ
Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βενιέρης, το πρωί της Δευτέρας (12/6) ζήτησε από τους βουλευτές να βγουν να πουν «δεν είμαστε μέλη μία εθνικής μειονότητας αλλά μίας θρησκευτικής μειονότητας». «Για εμάς τους βορειοελλαδίτες και όσους δημοσιογραφούμε, είναι γνωστό το θέμα. Αναφέρομαι σε αυτό που έχει χτιστεί στην ευρύτερη περιοχή» ξεκαθάρισε.
«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας φρόντιζε να παρέμβει σε υψηλότατο επίπεδο δεν θα συζητούσαμε σήμερα για το θέμα, χωρίς να αγνοούμε ότι υπάρχει θέμα. Θα μπορούσε να καλέσει τους 2 βουλευτές να τους ζητήσει εξηγήσεις. Το θέμα ξεκίνησε από 2 τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, ήταν θυμωμένα γιατί είδαν να προκρίνονται και να πριμοδοτούνται υποψηφιότητες άλλων σε βάρος δικό τους. στην τοπική κοινωνία αυτό το πράγμα είναι γνωστό. Μετά το θέμα πήρε και άλλες διαστάσεις μεγαλύτερες καθώς και εθνικές διαστάσεις. Το ότι υπάρχει ζήτημα στη Θράκη δεν αφορά μόνο στους 2 βουλευτές είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη ο Δημήτρης Βενιέρης.
«Στη μεγάλη εικόνα, η κα Μπακογιάννη ήθελε να στιγματίσει αυτό που συμβαίνει επί δεκαετίες και αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε»
Για την κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Βενιέρης ανέφερε πως, «ο καθένας μπορεί να κρίνει τον τρόπο με το οποίο, απευθύνθηκε στους ντόπιους η κα Μπακογιάννη. Στη μεγάλη εικόνα, η κα Μπακογιάννη ήθελε να στιγματίσει αυτό που συμβαίνει επί δεκαετίες και αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε, το πώς είναι ένα ζήτημα. Είπε κάτι ο κ. Μητσοτάκης, να βγουν δημόσια αμφότεροι οι υποψήφιοι και να πουν ότι ”δεν είμαστε μέλη μία εθνικής μειονότητας αλλά μίας θρησκευτικής μειονότητας”, για να τελειώνει εκεί το θέμα. Και να δούμε εάν υπάρχει κάποιος ομφάλιος λώρος που να συνδέει στελέχη της τοπικής κοινωνίας με το τουρκικό προξενείο. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη ενδεχομένως να αφορά και πρόσωπα της ΝΔ και αυτό πρέπει να το διαχωρίσουν γιατί είναι ξεκάθαρο από τη Συνθήκη της Λωζάνης ότι έχουμε να κάνουμε με μία θρησκευτική μειονότητα εν αντιθέσει με την Κωνσταντινούπολη που είχαμε εθνική μειονότητα βάσει της ίδιας Συνθήκης».
«Δεν είναι τυχαίο το θέμα που βγήκε στον Τύπο με το sms που εστάλη και είναι ντροπιαστικό για όλους μας ότι ο ”Τούρκος ψηφίζει μόνο Τούρκο”. Δεν γνωρίζω εάν έχουν ενημερωθεί και άλλα κόμματα εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ενημέρωση έγινε από το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ και έτσι έγινε η επαφή ακολούθως. Είναι διαχρονικό το πρόβλημα αυτό στην περιοχή. για ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς τα ζητήματα αυτά έχουν μία διαφορετική ανάγνωση» υπογράμμισε κλείνοντας ο Δημήτρης Βενιέρης.