Γιώργος Κατρούγκαλος: Το παρασκήνιο της απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη»

Γιώργος Κατρούγκαλος: Το παρασκήνιο της απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη»

Τι ζήτησε ο βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έγινε δεκτό, οπότε ωθήθηκε στη δήλωσή του

Εδώ και λίγες ώρες ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν από την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, μετά από την αποχώρησή του. Βεβαίως, θα είναι το όνομά του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, όμως ακόμα και εκλεγεί θα παραιτηθεί και θα πάρει τη θέση του ο επόμενος υποψήφιος. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το παρασκήνιο πίσω από την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «το πρόγραμμα του κόμματος είναι απολύτως σαφές με βασικό άξονα του να είναι η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, και ουδείς δικαιούται να παρεκκλίνει από αυτό, ή να θολώνει με τις προσωπικές απόψεις του τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος».

Είναι προφανές ότι μόλις γνωστοποιήθηκαν οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κατρούγκαλος προκλήθηκε μεγάλη ενόχληση στην Κουμουνδούρου. Υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Κατρούγκαλο, ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε διορθωτική δήλωση, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν κρίθηκε ότι ήταν επαρκής, με δεδομένο, ότι οι προσωπικές και εκτός προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ θέσεις που διατύπωσε εκτιμήθηκε ότι προκαλούσαν πολιτική ζημιά όσο θα επιχειρούσε η αντίπαλη πλευρά να τις παρουσιάζει ως πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να τεθεί εκτός εκλογικής μάχης. Εκδόθηκε η ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που του έδειχνε την πόρτα εξόδου από την εκλογική μάχη και ο ίδιος ο πρώην υπουργός ανέλαβε με προσωπική δήλωση την πολιτική ευθύνη ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.