Τι δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις για τον ύποπτο φάκελο που στάλθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις για τον ύποπτο φάκελο που στάλθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εξετάζεται στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ - Είχε και υβριστικό σημείωμα μέσα

Ο φάκελος που στάλθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Κουμουνδούρου. μεταφέρθηκε να εξεταστεί στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, ενώ εκτός από την λευκή σκόνη περιείχε και μια επιστολή με υβριστικό περιεχόμενο.

Ο φάκελος έχει σταλεί στα εργαστήρα της αστυνομίας για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του αποστολέα. Η Κρατική Ασφάλεια προσπαθεί να εντοπίσει τον αποστολέα του φακέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από τον ΕΟΔΥ, ο οργανισμός ακολουθεί το πρωτόκολλο, πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των αναλύσεων δείχνουν ότι η σκόνη που βρέθηκε μέσα στον φάκελο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλής επικινδυνότητας.

Το χρονικό

Ο φάκελος ήταν χωρίς παραλήπτη και χωρίς αποστολέα. Έφτασε το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο φάκελος ανοίχτηκε από αστυνομικούς όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε λευκή σκόνη. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Κρατική Ασφάλεια και η Πυροσβεστική προκειμένου να παραλάβουν άνδρες της ΕΜΑΚ με ασφάλεια ο φάκελος. Συγκεκριμένα μετάβησαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες με ειδικές στολές.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια ενώ το περιεχόμενο του φακέλου θα σταλεί για ανάλυση στο Χημείο του Κράτους.