Δημητρακόπουλος στη «La Repubblica»: Μοχλός πίεσης το ότι η Καϊλή δεν έχει δει τόσες μέρες το παιδί της

Δημητρακόπουλος στη «La Repubblica»: Μοχλός πίεσης το ότι η  Καϊλή δεν έχει δει τόσες μέρες το παιδί της

«Πώς ο κ. Claise αποφάσισε ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς»

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δημοσιεύει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, ο οποίος θεωρεί ότι η απομάκρυνση της κόρης της Ελληνίδας πολιτικού από την μητέρα της χρησιμοποιήθηκε ως «μοχλός πίεσης» για να μιλήσει.

Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι», σε παρόμοιο μοτίβο με την προ ολίγων ημερών δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας Ιταλίας, όπως μεταδώσαμε εδώ στην ΕΡΤ.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».

«Ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Claise αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».