Γεωργιάδης: Το καλάθι δεν είναι διατίμηση, είναι εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού

Γεωργιάδης: Το καλάθι δεν είναι διατίμηση, είναι εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού

«Είναι η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη»

Για τις παρεμβάσεις στην αγορά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο «καλάθι του Άη Βασίλη» και το «καλάθι του νοικοκυριού» τονίζοντας ότι «το καλάθι δεν είναι διατίμηση, αλλά εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ, και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης δανείων το οποίο ανακοίνωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δανειοληπτών δεν συνδέεται με κρατικές επιχορηγήσεις.

«Η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη είναι αυτή» είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις ότι καλύπτει ένα μικρό μέρος των δανειοληπτών που βλέπουν τις δόσεις να ανεβαίνουν λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

«Είναι το περισσότερο που έχει γίνει ποτέ», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς την εμπορική πολιτική των τραπεζών δεν δύναται να υπάρξει γιατί οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες.

«Ο κ. Σταικούρας εκ μέρους της κυβερνήσεως, δίνει μια μάχη με τις τράπεζες. Η πίεση είναι μεγάλη στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» συμπλήρωσε για το θέμα.