Σκρέκας: «Αλλάζω συσκευή», «Εξοικονομώ» και ενεργειακές κοινότητες για επιχειρήσεις

Σκρέκας: «Αλλάζω συσκευή», «Εξοικονομώ» και ενεργειακές κοινότητες για επιχειρήσεις

Σειρά μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μία σειρά μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας,  ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η προδημοσίευση δυο προγραμμάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας από επιχειρήσεις.

Επίσης εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η προδημοσίευση του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή» για επιχειρήσεις προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη από τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας αφορά την εγκατάσταση από επιχειρήσεις φωτοβολταικών στη στέγη αλλά και μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, έχοντας τη δυνατότητα οι συγκεκριμένες επενδύσεις να γίνουν εκτός του χώρου δραστηριότητας τους.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο Repower EU έχει ενταχθεί πρόγραμμα ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης παλαιών ή της εγκατάστασης νέων ηλιακών θερμοσιφώνων, σημειώνοντας ότι ήδη μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ το οποίο στους δυο κύκλους του έχει διαθέσει συνολικά 2 δις ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση 60.000 νέων ηλιακών θερμοσιφώνων.