Σχόλιο του Περισσού για την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου υπέρ της παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών
«Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα "λάστιχο", που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου».
Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Περικλής Κουρμούλης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Real FM» για την καταγγελία για παρακολούθηση τηλεφώνων του κόμματος, είπε ότι «καμία ουσιαστική απάντηση για το τι ακριβώς είχε γίνει στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το 2016, δεν έχει υπάρξει παρά το γεγονός πως έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις και το ότι υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία». Σημείωσε ότι «με ευθύνη της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια, μέσα από κοινοτικές οδηγίες, νόμους, διακρατικές συμφωνίες, ένα πολυδαίδαλο, σκοτεινό, δύσοσμο και επικίνδυνο νομικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο καθιστά τον καθένα από εμάς εν δυνάμει στόχο μιας παρακολούθησης ή υποκλοπής και όλα αυτά με το γράμμα του νόμου».
«Τα προσχήματα δεν λείπουν. Άλλοτε είναι η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας, που επικαλούνται και στο ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη, άλλοτε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, άλλοτε η καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού και πάει λέγοντας»πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «μιλάμε για στρατηγικά κείμενα της ΕΕ τα οποία είναι η νομιμοποιητική βάση για όσα ζούμε σήμερα». Υπενθύμισε ότι «όταν τα κείμενα αυτά ψηφίζονταν στο ευρωκοινοβούλιο ή όταν ενσωματώνονταν στην εθνική νομοθεσία, μόνο το ΚΚΕ τα κατήγγειλε, μόνο εμείς τα αποκαλύπταμε και τα καταψηφίζαμε » και συμπλήρωσε λέγοντας πως «προειδοποιούσαμε το λαό πως όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο έχει πρώτα απ' όλα στο στόχαστρο τον ίδιο, τα δικαιώματα, τους αγώνες και τις ελευθερίες του».
Στάθηκε στις «ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», τονίζοντας πως «και οι τρεις ψήφισαν την αλλαγή του νόμου όπου η ΑΔΑΕ δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει αυτούς που παρακολουθούνταν» και κατέστησε σαφές πως «μέσα σε αυτούς που παρακολουθούνται, υπάρχουν άνθρωποι που στοχοποιούνται για τους αγώνες και τις ιδέες τους». «Εμείς πιστεύουμε"συνέχισε, "ότι εκεί είναι η ουσία του προβλήματος, με όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και επ' αυτού του θεσμικού πλαισίου δεν ακούμε καμία τοποθέτηση από τα άλλα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «εξαντλούμαστε στο αν οι παρακολουθήσεις είναι περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες, αν είναι καλύτερο να γίνονται από μία συντηρητική ή προοδευτική κυβέρνηση».