Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο» – Γιατί χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο» – Γιατί χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Πώς σχολιάζουν στη Νέα Δημοκρατία την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή

Στην ιδεολογική αποδόμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πολιτικά επιχειρήματα στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πατώντας στις ράγες των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του και αναδεικνύοντας αφενός τα κακώς κείμενα επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το χάσμα αντίληψης που χωρίζει τα δύο κόμματα ( ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως η κοινωνική πολιτική, η οικονομία και η παιδεία.

Εν προκειμένω χθες ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απουσίαζε από το κοινοβούλιο και αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα, εγκαλώντας τον για το ατόπημα Βερναρδάκη και καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του κόμματός του από την υπουργό Παιδείας για το χυδαίο χαρακτηρισμό του στελέχους του.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον «βερναδακισμό» και τον «πολακισμό» έκανε λόγο για «εκτσογλανισμό της δημόσιας ζωής» από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι με τις δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων του δηλητηριάζεται η πολιτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, επιχείρησε να καταρρίψει τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Φίλη που – όπως είπε- κάνουν πιο φθηνή την ποιότητα του δημόσιου λόγου. Επί της ουσίας αυτό που θέλησε να καταδείξει με την ομιλία του χθες ο πρωθυπουργός είναι ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας αλλά και τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους. Έθεσε το δίλημμα: καθήλωση ή εκσυγχρονισμός, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να απαντήσει εάν συμφωνεί με ένα εξωστρεφές αυτόνομο, αυτοδύναμο, ανοιχτό πανεπιστήμιο ή όχι.

Σχολιάζοντας την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συζήτηση στη Βουλή και παραφράζοντας το «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος» του Γεωργίου Παπανδρέου για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας εφηύρε ραντεβού με κοινωνικές ομάδες για να αποφύγει να απαντήσει για τον στενό συνεργάτη του Χριστόφορο Βερναρδάκη,

Έτσι, έχασε μια ευκαιρία έλεγαν να δώσει έναν τόνο θεσμικότητας και σοβαρότητας στο κόμμα και τον κόσμο που εκπροσωπεί και να αποτινάξει τον «τραμπισμό αλά γκρέκα».

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την πόλωση γιατί μόνο έτσι έχει μάθει να κινείται με «όπλο» χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους ξεχνώντας όμως ότι όλα αυτά μπορεί να γυρίζουν μπούμερανγκ. Μένει να φανεί ποια στάση θα κρατήσει σήμερα κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, αν δηλαδή θα σηκώσει το «γάντι» που του πέταξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.