Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: «Δε θα δεχθούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας – Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια»

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: «Δε θα δεχθούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας – Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια»

«Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015»

«Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015 , που είχε διεξαχθεί σαν σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι «λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα ήταν βαρύ κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο που μας οδήγησε σε νέο κύκλο λιτότητας» .

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που την οδηγεί στη νέα εποχή».

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι απέναντι στις προκλήσεις της «ορθώνονται ξεκάθαρες οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στους έωλους ισχυρισμούς της απαντά το διεθνές δίκαιο».

«Στην ανατολική Μεσόγειο την ώρα που αντιμετώπιζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν χρειαζόμαστε νέους θεωρητικισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατορικών φαντασιώσεων» είπε χαρακτηριστικα και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Σε αυτό τον αγώνα θα σας έχουμε όλους μαζί μας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές και ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές λύνονται με το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια».