Νέο παραλήρημα του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας – «Για μένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Νέο παραλήρημα του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας – «Για μένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στην «Γαλάζια πατρίδα» και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Με ένα νέο παραλήρημα σε βάρος της Ελλάδας -πρωτίστως- και της Κύπρου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ένα προεκλογικό σόου στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis, παρόμοιο με αυτά των γερμανικής κατασκευής υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής» .

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την παρουσία και ομιλία του τελευταίου στο Αμερικανικό Κογκρέσο, λέγοντας ότι δεν θα συναντηθεί ξανά μαζί του. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε αναφερόμενος σαφώς ενοχλημένος με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο: «Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν μόνες τους για την πώληση F-16 στην Τουρκία, δεν θα συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Νωρίτερα, επανέφερε το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της "Γαλάζιας Πατρίδας"» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας». «Τα οπλισμένα drones μας, για τα οποία γράφτηκαν τραγούδια για την επιτυχία τους στην Ουκρανία, χαρακτηρίστηκαν ως μηχανές δολοφονίας, που σφαγιάζουν αθώους στον πόλεμο του Καραμπάχ (2020)» υποστήριξε ακόμα.

Ακόμη, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στο αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO» και συμπλήρωσε ότι «Όσοι μιλούσαν συνεχώς για νόμο, δικαιοσύνη και δημοκρατικές αξίες στις συναντήσεις τους μαζί μας δεν ντρέπονταν να στηρίζουν τους αιματοβαμμένους δολοφόνους».

«Στοχοποιηθήκαμε λόγω των νόμιμων διασυνοριακών επιχειρήσεων μας εναντίον τρομοκρατών, που στοχεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και την ελευθερία του λαού μας. Ακόμη και όταν πολεμούσαμε σώμα με σώμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ήμασταν αντικείμενο αδιανόητων κατηγοριών και συκοφαντιών» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας προκλητικά, ότι «ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, λόγω της "ειρηνευτικής επιχείρησης" (σ.σ. «Αττίλας») στην Κύπρο».