Πλέον όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα μονάχα ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ακόμη νομική εκκρεμότητα
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των σχετικών ερευνών για την πολυσυζητημένη υπόθεση Novartis, η Δικαιοσύνη με απόφαση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη αποφάσισε να θέσει στο αρχείο τις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του τέως Επιτρόπου της χώρας μας στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ήταν δύο από τα τρία τελευταία πολιτικά πρόσωπα που είχαν απομείνει με ανοικτή δικογραφία καθώς για τα υπόλοιπα επτά η δικογραφία είχε ήδη τεθεί στο αρχείο (πρόκειται για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζελο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη που κατηγορήθηκαν για δωροληψία, παθητική δωροδοκία και απιστία σχετικά με την υπηρεσία).
Πλέον όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα σε νομική εκκρεμότητα υπάρχει μονάχα η περίπτωση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Ο ίδιος έχει ζητήσει να εκκαθαριστεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Όσον αφορά τον κ. Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί σε εξηγήσεις, ωστόσο με την άποψη αυτή δεν συντάχθηκαν οι άλλοι δυο επίκουροι εισαγγελείς, ούτε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Μπαρδάκης ούτε όμως και ο εποπτεύων την έρευνα εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καψιμάλης.
Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη με την οποία συντάχθηκαν και οι κ.κ. Μπαρδάκης και Καψιμάλης.