Οικονόμου σε Άγκυρα: Δεν κάνουμε τις συμφωνίες μας έχοντας αγωνία πώς θα αντιδράσει η τουρκική πλευρά

Οικονόμου σε Άγκυρα: Δεν κάνουμε τις συμφωνίες μας έχοντας αγωνία πώς θα αντιδράσει η τουρκική πλευρά

«Άλλος έχει αναθεωρητικές βλέψεις εδώ στη γειτονιά»

«Δεν κάνουμε τις συμφωνίες μας ή την εξωτερική μας πολιτική έχοντας αγωνία πώς θα αντιδράσει η τουρκική πλευρά», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για την ελληνογαλλική συμφωνία.

«Η χώρα κάνει αυτό που πρέπει για να ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα. Καμία από τις κινήσεις της χώρας δεν παρεκκλίνει ούτε ένα γράμμα από αυτά που ορίζει το δίκαιο της θάλασσας, το διεθνές δίκαιο και αυτά που έχουν υπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη στον ΟΗΕ. Άλλος έχει αναθεωρητικές βλέψεις εδώ στη γειτονιά. Η στάση της χώρας εδραιώνει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Η συμφωνία αποτελεί υπόδειγμα και για το πώς η Ευρώπη θα ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της επιρροή με την οικονομική της ισχύ. Αυτή η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει και αυτό το βήμα», συμπλήρωσε.

Για όσα συνέβησαν στη Σταυρούπολη και αν υπάρχουν ευθύνες που βαραίνουν καθηγητές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να έχει την ανοχή της συντεταγμένης Πολιτείας οποιοδήποτε πόστο. «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Αν υπήρχε η οποιαδήποτε κάλυψη ή δεν έδειξαν έγκαιρα αντανακλαστικά, υπηρεσιακά αυτό θα ελεγχθεί», συνέχισε και επανέλαβε ότι «πάει να ξεκινήσει μια ιστορία η οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή».