Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

«Έρχεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα»

Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε συσκέψεις προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τον κορονοϊό. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown και δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Όπου χρειάζεται, επιβάλλονται μέτρα. Πλέον, η κυβέρνηση θα επισκέπτεται επί τόπου περιοχές που έχουν πρόβλημα και είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και χρειάζεται περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sε ό,τι αφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι χθες ή προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και ετοιμάζεται τροπολογία άμεσα.

«Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών. Πίσω από αυτή τη ιστορία που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρυβόταν η προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να τα καταστήσουν ισοδύναμά του», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου θέλησε να πει δυο λόγια για την πορεία της οικονομίας.

Τόνισε: «Η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας μας δικαιώνει τη μεταρρυθμιστική μας στρατηγική. Αυτό επιβεβαιώνουν στοιχεία, εκθέσεις αξιολόγησης και κυρίως τα αποτελέσματα που βλέπουν στο εισόδημα αλλά και στη διαφορά των υποχρεώσεων που πληρώνουν σήμερα σε σχέση με το παρελθόν οι Έλληνες πολίτες.

Διαπιστώνεται τώρα από την ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρώτο επτάμηνο του 2021 η συνολική αξία των εξαγωγών έφθασε τα 22,11 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 24,7% σε σχέση με το 2020.

Διαπιστώνεται επίσης ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 34% σε σχέση μ ε το 2020.

Θα αναρωτιέται κανείς αν αυτές οι επιδόσεις αφορούν λίγους ή αν αφορούν κάποιους», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε: «Η απάντηση είναι ότι μας αφορούν όλους».