Lockdown: «Κλειδώνουν» το απόγευμα τα μέτρα – «Η Επιτροπή θα κάνει σήμερα την εισήγηση για την Αττική»

Lockdown: «Κλειδώνουν» το απόγευμα τα μέτρα – «Η Επιτροπή θα κάνει σήμερα την εισήγηση για την Αττική»

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, με στόχο να «κλειδώσουν» τα μέτρα στην Αττική, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα». Όπως όλα δείχνουν, πάμε σε ένα καθολικό lockdown διάρκειας 2-3 εβδομάδων. Πρακτικά αυτό σημαίνει κλειστά όλα τα σχολεία, κλειστά τα καταστήματα χωρίς click away και αύξηση της τηλεργασίας στο δημόσιο.

Στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, εκτός από τον υπουργό Υγείας, συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστος Ταραντίλης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.