Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα εμπλοκή στη διαδικασία – Προκλητικό ξέσπασμα Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα εμπλοκή στη διαδικασία – Προκλητικό ξέσπασμα Λαγού

Δήλωσε κώλυμα η πρόεδρος της νέας σύνθεσης - Με άλλη σύνθεση θα κριθεί το αίτημα Λαγού

Νέα εμπλοκή προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου και αν θα γίνει δεκτό, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε δεκτή η αίτηση κωλύματος και προχωρά η διαδικασία με άλλη σύνθεση που θα κρίνει το αίτημα Λαγού

Μετά την ανακοίνωση αυτή, γίνεται σαφές ότι το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή έκρινε παραδεκτή την αίτηση.

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους».

Κώστας Πλεύρης: Επηρεάστηκε το δικαστήριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα

Gια υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλα τα κόμματα, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τα ΜΜΕ και τους συγκεντρωμένους, ώστε να μην αποφασίσει αμερόληπτα, έκανε λόγο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας με την ανοχή του δικαστηρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια δίκη καθαρά ποινική μεταβλήθηκε με την ανοχή σας σε πολιτική δίκη» και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί».

«Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορεύει» τόνισε.