Δημοσκόπηση της ALCO: Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της ALCO: Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για τα θέματα της επικαιρότητας και πώς αξιολογούν τους πολιτικούς και την κυβέρνηση

Μία νέα δημοσκόπηση ήρθε απόψε στη δημοσιότητα από τον τ/σ Open, η οποία έγινε από την εταιρεία ALCO σε δείγμα 1.000 ατόμων το χρονικό διάστημα 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5% (διαφορά 14,3 μονάδες). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜέΡΑ 25 με 2,7% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα. Στο 1,1% είναι το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας, το άλλο κόμμα λαμβάνει 4,1% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 49% θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 21%.

Αναφορικά με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός προηγείται με 55%, έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα, 26% της Φώφης Γεννηματά, 22% του Δημήτρη Κουτσούμπα και 18% του Γιάννη Βαρουφάκη.

Σχετικά με το ζήτημα των τελευταίων ημερών που αφορούν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίας, ένα ποσοστό 40% πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ενώ το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

Αναφορικά με το πιο θεωρούν οι πολίτες ως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το 50% απαντά η ανεργία. Το 18% αναφέρει την πανδημία του κοροναϊού, το 9% το μεταναστευτικό και το 8% τα ελληνοτουρκικά.

Τέλος, όσον αφορά τον δείκτη βαθμολόγησης της κυβέρνησης, το 28% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο και το 16% θεωρεί ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένο.