Γεραπετρίτης για Τουρκία: Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση

«Η Ελλάδα, εκτός από το Διεθνές Δίκαιο, έχει και τους συμμάχους στο πλευρό της»

«Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση» από την Τουρκία. Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι η Ελλάδα, εκτός από το Διεθνές Δίκαιο, έχει και τους συμμάχους στο πλευρό της.

Η δήλωση εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν εξάλλου «πολύ θετική», σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5».

Με ένα θέμα που ενδιαφέρει τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η συνέντευξη, την έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού, τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία, με τον υπουργό να αναγνωρίζει ότι είναι αληθές ότι υπάρχουν κάποιοι επιβαρυμένοι δείκτες στη γειτονική χώρα, θυμίζοντας, ωστόσο, ότι την ώρα αυτή δεν επιτρέπεται η διασύνδεση μαζί της. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η πρόσβαση ως τις 15 Ιουνίου από την Αλβανία και από τη Βόρεια Μακεδονία δεν επιτρέπεται, θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης, έτσι ώστε είτε να αρθεί ο περιορισμός είτε και να επεκταθεί.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε ειδική αναφορά στην 15η Ιουνίου ως «μια πολύ κρίσιμη και σημαδιακή ημερομηνία» -και αυτό διότι, όπως εξήγησε, ανοίγουν και τα εποχιακά ξενοδοχεία και «βεβαίως, κάτι που είναι σημαντική εξέλιξη για την πόλη σας, έχουμε απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό και για τη Θεσσαλονίκη».