Το μήνυμα του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Τη βεβαιότητα ότι «η σημερινή περιπέτεια θα περάσει», όμως «η απειλή της υποταγής θα βρίσκεται πάντα προ των πυλών» και για τον λόγο αυτό «η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική μέρα για να θυμόμαστε τα προαπαιτούμενα μιας Ελλάδας που δεν υποτάσσεται», επισημαίνει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 τονίζει, ότι «κάθε υπόδουλος λαός έχει να επιλέξει μεταξύ της Περιπέτειας και της Υποταγής» και προσθέτει ότι «το 1821 οι ήρωες της Επανάστασης που γέννησε την Ελλάδα μας, που μας έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουμε σε μια πατρίδα που διαφεντεύεται από το λαό της, επέλεξαν συνειδητά την Περιπέτεια. Ήξεραν, βλέπετε, ότι η Υποταγή είναι η χειρότερη Περιπέτεια».
«Σήμερα, 25η Μαρτίου του 2020», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης στο μήνυμά του, «μετά από την ορθή απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας και όσο απαγορεύεται στο λαό μας να συμμετέχει σε γιορτινές καταθέσεις στεφάνων, όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες, μένουμε - ή έπρεπε να μένουμε - σπίτι προστατεύοντας αλλήλους από μία περαστική αλλά σημαντική απειλή. Και από εδώ, από τα σπίτια μας, εκπληρώνουμε την ιερή μας υποχρέωση:
- Να κλίνουμε το κεφάλι ευλαβικά σε αυτές τις ηρωίδες, σε αυτούς τους ήρωες και να δώσουμε το δικό μας όρκο ότι κάθε φορά που τίθεται το δίλημμα Περιπέτεια ή Υποταγή θα επιλέγουμε, υπέρ της πατρίδας, υπέρ του λαού μας, όπως επέλεξαν εκείνες, όπως επέλεξαν εκείνοι.
- Να θυμόμαστε στο διηνεκές ότι η ελευθερία του λαού προαπαιτεί την απελευθέρωση από τον φόβο και από την επιχειρηματική λογική της διαχείρισης κινδύνου.
- Να φοβόμαστε πιο πολύ κι από σιδηρόφρακτο εχθρό τη μεταξύ μας διχόνοια που πάντα ήταν η μέγιστη απειλή για τον Ελληνισμό.
- Να στοχαζόμαστε το Θούριο του Ρήγα Φεραίου που πρώτος κατέδειξε ότι ο ξεσηκωμός των Ελλήνων ήταν μια κορυφαία στιγμή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού που η σημερινή Ευρώπη έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
- Να αγωνιζόμαστε, όπως κι εκείνοι, με γνώμονα το αρχαίο ρητό «εν μέτρω ως ποιητές, άνευ μέτρου ως ιδιώτες», για το κοινό συμφέρον, την από κοινού ευημερία, τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια παιδεία και βέβαια τη δημόσια υγεία.
- Να τιμάμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο εκείνες και εκείνους που σήμερα εργάζονται υπό τραγικές συνθήκες, είτε στο καταρρακωμένο από την τρόικα Εθνικό Σύστημα Υγείας, είτε στα ταμεία των σουπερμάρκετ, είτε σε άλλες εταιρείες και οργανισμούς που κρατάνε την κοινωνία μας όρθια, αγωνιζόμενες και αγωνιζόμενοι υπέρ κοινωνίας, υπέρ πατρίδος, υπέρ όλων ημών».