Επαφές Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

Επαφές Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί από την Λιβύη στην Αίγυπτο

Τη Βεγγάζη της Λιβύης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας είχε επίσης επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αμπντουλάχ αλ Θάνι και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε από την Ελλάδα στις 10:00 το πρωί με το κυβερνητικό αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και προσγειώθηκε στη Βεγγάζη μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα almarsad.co, ο κ. Δένδιας στη συνομιλία που είχε με τον αλ Θάνι, είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την τουρκική υποστήριξη με όπλα στους πολιτοφυλακές στην Τρίπολη. Ο Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Μας απασχολούν η ασφάλεια και η στρατιωτική πτυχή της συμφωνίας, διότι απειλούν τη Λιβύη, την ενότητα της, καθώς και όλη την περιοχή».

Εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο και στην Κύπρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τις επαφές που πραγματοποιεί την Κυριακή σε Λιβύη και Αίγυπτο.