Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία μετά τις προκλήσεις Ερντογάν

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία μετά τις προκλήσεις Ερντογάν

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από την τελετή εγκαινίων της λειτουργίας του αγωγού ΤΑΝΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, προκάλεσαν οι νέες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, ελληνική αντιπροσωπεία, αποχώρησε από την τελετή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι κάποιοι απειλούν τη Λιβύη μετά τη συμφωνία της με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα, δείχνοντας την Ελλάδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος στη συμφωνία, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει. Η συμφωνία ανέφερε, θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα».