«Ούτε εγώ είμαι το πρόβλημα τους, ούτε ο Πολάκης. Ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα τους»
Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε ομιλία του στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε συζήτηση με θέμα: «Έξυπνη πόλη. Μια αόριστη εξαγγελία, ή μια ρεαλιστική πρόταση;».
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «μια κοινωνία αισιόδοξη, μια κοινωνία αλληλέγγυα» δεν μπορεί να δεχτεί το πρόγραμμα της ΝΔ και ότι θα συνεχίσει σε «αριστερή και προοδευτική» πορεία. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της ΝΔ απέναντι στην ανακοίνωση των θετικών μέτρων, είπε ότι πριν από μία εβδομάδα είχε προβλέψει πως «αν ανησύχησαν με τα μέτρα της ΔΕΘ», μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που εξαγγέλθηκαν, θα τους έπιανε «κρίση πανικού» και συνέχισε:
«Αλλά αυτό το πράγμα δεν το περιμέναμε, εννέα μέρες πριν τις εκλογές, να λέει άκουσον, άκουσον, ο κ. Αυγενάκης, ότι ετοιμάζεται, λέει, νοθεία. Είναι να γελάς πραγματικά. Είναι να γελάς. Αλλά είναι ενδεικτικό και το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση».
«Ούτε το πρόβλημα κύριες και κύριοι της ΝΔ είναι οι ικανότητες του αρχηγού σας - ο οποίος βεβαίως δεν είναι επικοινωνιακός, δεν έχει την ίδια ικανότητα με τον πρωθυπουργό να στέκεται στη Βουλή, να επικοινωνεί με τον κόσμο - αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα τους είναι το ακραίο, αντικοινωνικό τους πρόγραμμα. Το γεγονός ότι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Μητσοτάκης τρομάζει και από μία κοινωνική ομάδα… Για αυτό τον ευχαριστούμε και τον ευχαριστούμε με τρόπο ειλικρινή».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τη 13η σύνταξη, για το δώρο Χριστουγέννων, για το επταήμερο εργασίας, για το ασφαλιστικό «Πινοσέτ», για την υγεία, την περίθαλψη, για τη σχέση προσλήψεων με αποχωρήσεις στο δημόσιο, κ.ά. για να προσθέσει:
«Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το πραγματικό του πρόγραμμα, το οποίο ήθελε να το κρύψει κάτω από μία σκόνη ψευδών ειδήσεων, συκοφαντιών και στοχοποίησης προσωπικής, στελεχών της κυβέρνησης» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:
«Ούτε εγώ είμαι το πρόβλημα τους, ούτε ο Πολάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόβλημα τους και το έχουν καταλάβει και στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις και παντού. Αλλά με αυτό το πρόβλημα, λυπάμαι πάρα πολύ που θα τους το πω, θα αργήσουν να ξεμπλέξουν, γιατί ο λαός μας έχει κρίση».
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «δεν τους ενοχλεί το μεγάλο κράτος, τους ενοχλεί το κοινωνικό κράτος» και ότι «αν τους ενοχλούσε το μεγάλο κράτος δεν θα είχε αυτές τις συμβάσεις η Siemens, δε θα είχε τέτοιες συμβάσεις η Novartis» και συνέχισε :
«Καθόλου τυχαίες δεν είναι αυτές οι παρεμβάσεις διότι αυτό το κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που εκφράζει ο Μητσοτάκης, θέλει να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία» συνέχισε ο κ. Παππάς. «Διότι μόνο μια κοινωνία φοβισμένη μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις αντικοινωνικές αλλαγές. Μια κοινωνία αισιόδοξη, μια κοινωνία αλληλέγγυα, μια κοινωνία η οποία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της από αυτή τη μεγάλη κρίση, δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το πρόγραμμα».
«Μας το έλυσε το πρόβλημα, με τρόπο καθαρό, βγήκε και το είπε» τόνισε ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε : «Με συγχωρείται, αυτό δεν είναι πρόγραμμα είναι ο ορισμός της απιστίας προς το Δημόσιο».
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία «είναι ένα μοντέλο, το δοκιμάσαμε, απέτυχε» και πρόσθεσε ότι με προίκα την εμπειρία και την ιστορική γνώση που προέκυψε, «θα τραβήξουμε αυτή την αριστερή και προοδευτική πορεία».
Ανέφερε πως είναι κρίσιμο το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Προεδρία της Κομισιόν ο Μ. Βέμπερ. Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα, ότι οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, έχουν τον τρόπο και την πολιτική ωριμότητα, να οικοδομήσουν μια συμμαχία, που θα αποτρέψει μια αρνητική προοπτική, τόσο για την Ε.Ε. όσο και για την Ελλάδα.
«Για αυτό σας λέω ότι πάνω στα ψηφοδέλτια είναι καθαρά τα προγράμματα των δύο κομμάτων, τα οποία, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις, έχουν γίνει πεντακάθαρα» είπε ο κ. Παππάς.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η πορεία που ακολουθήθηκε ως τώρα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι μια κατάκτηση του λαού που πρέπει να συνεχιστεί και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι αυτήν την πορεία ο λαός θα την εγγυηθεί. «Δεν θα βάλει σε κίνδυνο ο λαός τη 13η σύνταξη, το επίδομα ενοικίου, τα επιδόματα τέκνων που αυξήθηκαν και αυτά… με τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά, προσέξτε, όχι με δανεικά» είπε ο κ Παππάς.
«Αυτή η παράταξη και αυτός ο πρωθυπουργός τακτοποίησε την οικονομία, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έκανε τη χώρα αξιοσέβαστη διεθνώς και από τους φίλους και από τους λιγότερο φίλους» τόνισε ο υπουργός.
«Αυτή είναι η προσφορά και ξεχωριστή συμβολή της δικής μας παράταξης και από την άλλη έχουμε τους Νοστράδαμους της οικονομίας και της πολιτικής» συνέχισε ο κ Παππάς και πρόσθεσε : «Πάλι ο κ. Στουρνάρας. Βεβαίως. Μας τιμά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι καλό, σαν ενδημικό φαινόμενο, που πάει και κολλάει στη δημόσια συζήτηση επάνω για να γίνει μάντης κακών, αλλά διαψεύδονται βεβαίως, όλες αυτές οι καταστροφολογίες».
Ο υπουργός επεσήμανε τη βελτίωση των δεικτών, τη διαμόρφωση του προφίλ εξυπηρέτησης χρέους μετά την αναδιάρθρωση του, το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού - και τόνισε ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν, «μόνο από ένα ενδεχόμενο κινδυνεύουν, το ενδεχόμενο να μπει σε ερωτηματικό η συνέχιση της αριστερής και προοδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα».
«Και αυτό το ενδεχόμενο αυτό είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας θα το αποτρέψει» είπε ο κ. Παππάς.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρέπεμψε στη συμμετοχή που έχουν οι συγκεντρώσεις σε ομιλίες του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι οι δημοσκόποι την επομένη των εκλογών, για άλλη μια φορά θα προσέλθουν να ζητήσουν συγγνώμη, που δεν προέβλεψαν τη νίκη του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις προοπτικές της χώρας, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και το στρατηγικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο νομών όπως ο Έβρος και η Ροδόπη, που, όπως είπε, πρέπει «να σταματήσουμε να τους λέμε μεταξύ μας ακριτικούς και να τους λέμε κομβικούς». Τόνισε ότι η «ισόρροπη ανάπτυξη των τεχνολογιών μπορεί να βάλει τις βάσεις για να αμβλύνουμε τις περιφερειακές ανισότητες» και αναφέρθηκε σε προγράμματα του υπουργείου του που είναι σε εξέλιξη στην κατεύθυνση αυτή.