Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε «πακέτο» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε «πακέτο» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

«Όπως ο Καραμανλής πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειάς του και τη Μακεδονία, έτσι και ο Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Άνγκελα Μέρκελ»

Δριμεία επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μη στηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ για αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποδεικνύει ότι «υπάρχει κοινή θέση της Κυβέρνησης και την ΝΔ για παράδοση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια».

«Η ΝΔ θέλει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών»

Όπως μάλιστα τόνισε, δεν συνηγόρησε προ μηνών στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, διότι αυτή ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων». «Ο μόνος λόγος για να μην προχωρήσει η Συμφωνία είναι να κριθεί αντισυνταγματική, όπως και είναι», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ, η οποία όπως είπε δεν στήριξε την πρόταση του κόμματός του, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταματούσε η διαδικασία στην Βουλή, καθώς υπήρχε πλειοψηφία επί των παρόντων.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από πλευράς της ΝΔ, την οποία θα στήριζαν και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, μέμφθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε πίσω, διότι όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ουσιαστικά να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι ως πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις, αλλά δεν υποχώρησε, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των Ευρωπαίων και κυρίως της Μέρκελ.  «Όπως παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειάς του και την Μακεδονία, έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Άνγκελα Μέρκελ για να καταλήξει σε αυτήν την Συμφωνία».

Όσο για τον ίδιο, υποστήριξε πως κι αυτός δέχθηκε πιέσεις, «αλλά δεν υποχώρησα ούτε πρόκειται να υποχωρήσω».

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί εξαπάτησής του από τον τέως υπουργό Εξωτερικών. «Ο κ. Κοτζιάς είχε πάρει εντολή από την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να διαπραγματευτεί. Είχε υποσχεθεί ότι την λύση θα την έφερνε μετά τις εκλογές» είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Όποιος και αν ήταν ο ΥΠΕΞ, ήμουν υποχρεωμένος να πω ότι τον εμπιστεύομαι. Βέβαια, η εξαπάτηση που έκανε, να φέρει την Συμφωνία όταν την έφερε, δεν έπρεπε να γίνει».

Κληθείς να απαντήσει εάν αισθάνεται εξαπατημένος και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα, διότι πέρα από τις πιέσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός οφείλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που επί τέσσερα χρόνια τον στήριξαν, χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μια διένεξη». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε λέγοντας «περιμένω να δω των ανασχηματισμό. Εάν διατηρήσει έστω και ένα μέλος μας στην κυβέρνηση, για εμάς είναι casus belli».

Επίθεση σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε «πακέτο» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» συνέχισε ο τέως υπ. Εθνικής Άμυνας, ενώ κάνοντας άνοιγμα με στόχο την δημιουργία «μιας νέας δεξιάς παράταξης», όπως είπε, ο Πάνος Καμμένος είπε «δεν υπάρχει δεξιά σήμερα, οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι νεοφιλελεύθερες».

«Εγώ θα καλέσω σε προσκλητήριο όλα τα στελέχη της ΝΔ που δεν συμφωνούν με την παράδοση της Μακεδονίας, απ' όπου κι αν προέρχονται, να αγωνιστούμε για την Μακεδονία».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι στόχος είναι «ένα σχήμα που θα αποτελείται από κόσμο που προέρχεται από πατριωτικές δυνάμεις», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το σποτ των ΑΝΕΛ

Να σημειωθεί πως στο δελτίο ειδήσεων παρουσιάστηκε κι ένα σποτ που δημιούργησαν οι ΑΝΕΛ για την ΠΓΔΜ, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος μιλά ως... Ζόραν Ζάεφ.