Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση φέρεται να έχει στη φαρέτρα της τις ψήφους 151 βουλευτών
Με τα δύο κόμματα, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, να ανακοινώνουν πως δεν θέτουν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την επικύρωσή της με 151 βουλευτές.
Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ψήφος της Κατερίνας Παπακώστα που μετέχει στην κυβέρνηση. Ο Σπύρος Δανέλλης, από την άλλη πλευρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν τη Συμφωνία, ενώ την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει και η Έλενα Κουντουρά, ανεβάζοντας το σύνολο των ψήφων σε 149 συνολικά.
Την ίδια ώρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ φέρεται να διάκειται θετικά στη Συμφωνία και η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την πλευρά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, τον διευκολύνει να δώσει την ψήφο του, αν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δεν έκρυψε σε σημερινή της συνέντευξη πως ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις από τη θέση του κόμματος θα έχει συνέπειες.
Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς επίσης διάκεινται θετικά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τη στάση του δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ναι μεν δηλώνει ότι συμφωνεί, επιφυλάσσεται όμως να πάρει σαφή θέση, θέλοντας, όπως είπε, να δει μέσα σε ποιο πολιτικό κλίμα αυτή η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και ποιες παρενέργειες θα δημιουργήσει. Το σίγουρο, πάντως, είναι, όπως είπε, ότι δεν θα την καταψηφίσει.