Δεν θα κάνω τον ρεπατζή των διαφωνούντων με την κυβέρνηση περιτριμμάτων δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Έχουμε μία κυβέρνηση που έχει 151 βουλευτές. Ας ψηφίσουν αυτοί την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι τους θέλουν τους άλλους;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εάν κάποιοι από την πλειοψηφία δεν θέλουν να ψηφίσουν μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης, ας αποχωρήσουν κι ας πέσει η κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, είπε μεταξύ άλλων, ότι «ήλπιζα να έχουμε μια κοινή στάση στο Ποτάμι, αλλά φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρουμε».
Άφησε δε αιχμές κατά του κόμματός του, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο προσχώρησής του στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν το Ποτάμι από δω και πέρα αποφασίσει να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων με την κυβέρνηση περιτριμμάτων, εάν δηλαδή αποφασίσει να είναι αντιπολίτευση αλά καρτ, εγώ δεν θα έχω θέση σ’ αυτό το κόμμα. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρη; Θα κάνει ο Σταύρος τα ρεπό του Καμένου;». Χαρακτήρισε δε την ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών «ζήτημα στρατηγικής», λέγοντας ότι όταν πρόκειται για θέματα κορυφαίων επιλογών, όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θέλει εμάς ως ορντινάντσες, για να βοηθάμε τους ρεπατζήδες τους, ε, τότε είναι ζήτημα στρατηγικής».
Ο κ. Ψαριανός δήλωσε υπέρ της λύσης και υπέρ της σύνθετης ονομασίας στο ζήτημα της γείτονος χώρας, προκρίνοντας ωστόσο το «Νέα Μακεδονία», που όπως επεσήμανε, είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κίρο Γκλιγκόροφ, αντί του «Βόρεια Μακεδονία». Όπως είπε χαρακτηριστικά «το Βόρεια και Νότια είναι σαν την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ιρλανδία, δηλαδή σαν να αναφέρεται σε δύο κομμάτια της ίδιας χώρας. Ενώ το Νέα Μακεδονία είναι όπως Νέα Υόρκη, Νέα Ουαλία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη είναι δηλαδή ένα πράγμα διαφορετικό».
Εξέφρασε δε την απορία του, γιατί ενώ η χώρα θα αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία, η εθνότητα, η γλώσσα, η ιθαγένεια και η προέλευση των προϊόντων δεν θα έχουν τον χαρακτηρισμό «Βορειομακεδονική», αλλά «Μακεδονική» και κατέληξε λέγοντας ότι «εδώ είναι τα μεγάλα κενά που κάνουν τη συμφωνία να μπάζει, όχι μόνο για σήμερα, αλλά κυρίως για το μέλλον».