Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό το 2019

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό το 2019

Εκφράζει την πεποίθησή του, ότι η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών

Την πεποίθηση του ότι «η Ελλάδα θα υπερβεί τον λαϊκισμό και θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις προσδοκίες των πολιτών της» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να δώσουν τέλος στον λαϊκισμό και τις δυνάμεις των άκρων. «Αυτό είναι το καθήκον της μεγάλης πολιτικής οικογένειας της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.

«Το 2019 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Ευρώπη. Η ΝΔ, το CSU και όλα τα κόμματα που ανήκουν στη μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), έχουν την υποχρέωση όχι απλώς να αντισταθούν στον λαϊκισμό και τις δυνάμεις των άκρων, αλλά να εκφράσουν τις ανάγκες της εποχής μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας «για να πορευτούμε όλοι μαζί με ανοιχτό πνεύμα, για μια Ευρώπη που βρίσκεται κοντά στους πολίτες της, ανταγωνιστική και ισχυρή στη διεθνή σκηνή».

«Αλλά το 2019 θα είναι επίσης και μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Το πρακτορείο σημειώνει, ότι το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο ένα νέο Κοινοβούλιο θα εκλεγεί στη χώρα, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν και νωρίτερα. Ακόμη αναφέρει, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η ΝΔ προηγείται κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κυβερνά από το 2015 με έναν αριστεροδεξιό συνασπισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση του CSU στo Kloster Seeon στη Βαυαρία.