Σύμφωνα με τον υπουργό το κόμμα του Πάνου Καμμένου κι αν αποχωρήσει απ' την κυβέρνηση δεν θα άρει την εμπιστοσύνη σε αυτήν
Τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο, εκφράζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα πάει έως το τέλος της τετραετίας και χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με την ΠΓΔΜ και διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας, συνεργασίας και οικονομικής συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί δε και την αντίρροπη πολιτική στην πολιτική άλλων χωρών, που θέλουν τη διατήρηση των αντιθέσεων των μειονοτήτων στην περιοχή, για την εξυπηρέτηση των δικών τους σχεδίων, στοχεύοντας στη διαμόρφωση συσχετισμών σε βάρος της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τον ίδιο «η Συμφωνία είναι σαφής και συγκεκριμένη και δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα στους πολίτες της γειτονικής χώρας». Τονίζει δε, ότι «η Συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της χώρας» και προσθέτει ότι «αυτό το συμφέρον θα σταθμίσει την ψήφο των βουλευτών και εκτιμώ, ότι θα ψηφισθεί και από βουλευτές πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμένος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και αν τίθεται σε αυτήν την περίπτωση θέμα νομιμοποίησής της, ο κ. Κουβέλης απάντησε, ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία, θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση και σύμφωνα με τη δήλωσή τους, θα συνεχίσουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει χωρίς εμπόδια την πορεία της έως το τέλος της τετραετούς θητείας της».
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ακόμη, ότι «η νομιμοποίηση της κυβέρνησης κρίνεται από τη εμπιστοσύνη των βουλευτών και αυτή η εμπιστοσύνη θα προκύπτει από την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου». Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κουβέλης σχολίασε, ότι «η ΝΔ διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία με νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική, ασκώντας ταυτόχρονα μια καταστροφολογική αντιπολίτευση. Θέλει και κινείται για τη διαμόρφωση του συντηρητικού πόλου, με προσκλήσεις συμμετοχής στο κόμμα της πολιτικών στελεχών από διάφορους πολιτικούς χώρους. Η συμμετοχή αυτή γίνεται με όρους προσχώρησης στη νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική».