Τα πέντε ερωτήματα που έθεσε για τον προϋπολογισμό του 2019
«Όταν ξεκίνησα να διαβάζω τον προϋπολογισμό του 2019 έθεσα στον εαυτό μου πέντε ερωτήματα. Είναι διαφορετικός από τους άλλους, όπως είπε το υπουργείο Οικονομικών; Είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός; Είναι προϋπολογισμός υπευθυνότητας; Είναι επεκτατικός Υπηρετεί το αναπτυξιακό σχέδιο;». Αυτά αναφέρει ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης σε άρθρο του με τίτλο «5 λόγοι που καταψήφισα τον προϋπολογισμό», στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναλύοντας τους λόγους πίσω από την απόφασή του να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία.
Όπως σημειώνει «αν έλειπα από τη χώρα, βλέποντας αυτόν τον προϋπολογισμό δεν θα θεωρούσα ότι έχουμε βγει από το Μνημόνιο. Ίδια συνταγή στα έσοδα και τα έξοδα με τα προηγούμενα έτη».
«Η ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχείρησης και της μεσαίας τάξης περνάει μέσα από τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Με έναν συντελεστή 20% για όλα τα φυσικά πρόσωπα και 30% για τα μεγάλα εισοδήματα. Με έναν κεντρικό συντελεστή 20% για τον ΦΠΑ και 10% μειωμένο συντελεστή για στρατηγικά επιλεγμένους κλάδους. Με συντελεστή 20% για τα νομικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα να συνοδευτούν αυτές οι αλλαγές με μια βαθιά τομή στο Ασφαλιστικό. Με ένα σύστημα 3 πυλώνων όπως έχει πια όλη η Ευρώπη», σημειώνει.
«Επομένως δεν είμαστε στην εποχή της υπευθυνότητας, δεν είμαστε στο τέλος της λιτότητας, δεν είμαστε σε περίοδο ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, δεν είμαστε σε περίοδο αύξησης του πλούτου και της ανάπτυξης. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται αλλαγή σελίδας. Χρειάζεται η διακυβέρνηση να περάσει στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι ο μόνος με σχέδιο και με πολιτική αποφασιστικότητα.
Αυτοί είναι οι λόγοι που καταψήφισα τον προϋπολογισμό και εντάχθηκα στη ΝΔ», καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.