Τσίπρας: Βασιζόμαστε σε ένα κοινό όραμα συνεργασίας, ειρήνης, ευημερίας

Τσίπρας: Βασιζόμαστε σε ένα κοινό όραμα συνεργασίας, ειρήνης, ευημερίας

Με υπουργικό επιτελείο ο πρωθυπουργός στο Βελιγράδι για την τετραμερή Βουλγαρίας- Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας

«Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το Βελιγράδι. Οι λαοί μας διαπνέονται από αισθήματα αλληλεγγύης, που σφυρηλατήθηκαν σε πολύ δύσκολες μέρες. Είναι σαφές ότι οι ισχυρές διπλωματικές μας σχέσεις έχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο Πόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά το 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, στο Βελιγράδι.

«Βασιζόμαστε σε ένα κοινό όραμα συνεργασίας, ειρήνης, ευημερίας, να φύγουμε από την εποχή της αδράνειας, ώστε οι χώρες μας να πρωτοστατήσουν.

Αυτό το όραμά μας οδήγησε να αναπτύξουμε τις διμερείς μας σχέσεις και να προχωρήσουμε σε τετραμερή συνεργασία (σ.σ. Βουλγαρία, Ρουμανία), που βασίζεται σε τομείς ιδιαίτερου εμπορικού ενδιαφέροντος, που μπορούν να δώσουν επιπρόσθετη αξία στην προοπτική των Βαλκανίων. Υποστηρίζουμε σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στη σερβική πρωτεύουσα - μεταξύ άλλων - οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.