Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε καταστροφικό το νόμο Κατρούγκαλου
Ένα οικονομικό πρόγραμμα απόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα, «αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί» θα παρουσιάσει, απόψε, από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.
«Αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί, γιατί έχουμε συνηθίσει και τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τα περασμένα χρόνια από πολλούς και με πολλές ανακρίβειες, έχει δεσμευτεί να μιλήσει με λόγια αλήθειας, να προτείνει, να εισηγηθεί μέσα από ένα οικονομικό πρόγραμμα απόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα, αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο να μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί. Ο κόσμος κουράστηκε να αγοράζει -και μάλιστα φθηνά- μία ελπίδα, η οποία την επόμενη μέρα διαψεύδεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Καταστροφικός ο νόμος Κατρούγκαλου»
Ερωτηθείσα σχετικά για το ασφαλιστικό σύστημα και τη βιωσιμότητά του, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό το οποίο δεν λέει μόνο η ΝΔ αλλά και όλη η αντιπολίτευση, όχι για λόγους αντιπολίτευσης, είναι ότι αυτό το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα ο νόμος – όπως ονομάζεται - Κατρούγκαλου είναι όχι μόνο μη εφαρμοστέος, αλλά είναι καταστροφικός. Αδικεί σημαντικές κοινωνικές ομάδες και σημαντικές κατηγορίες συνταξιούχων».
Αυτό το οποίο προτείνει η ΝΔ - συνέχισε η κ. Βόζεμπεργκ - «και το οποίο συκοφαντήθηκε, διότι καλό είναι να ασκούμε κριτική όταν έχουμε απόλυτα μελετήσει κάποια συστήματα, κάποια προγράμματα, κάποιες πρόνοιες, είναι ένα σύστημα μικτό, το έχει εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα το εξηγήσει και απόψε με κάθε λεπτομέρεια, ποιοι από τους τρεις πυλώνες είναι υποχρεωτικοί, ποιοι είναι προαιρετικοί, τι εξασφαλίζουν και τι εγγυώνται, το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη προηγμένα δημοκρατικά και για το οποίο υπάρχουν οι εγγυήσεις βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».
Επισήμανε, δε, ότι ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι προαιρετικός και πρόσθεσε ότι δεν είναι μία άδικη πρόταση.
Ερωτηθείσα σχετικά για το αν η ΝΔ χωράει ακραίες φωνές στο σύνολό της, η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι «σίγουρα ένα μεγάλο κόμμα μιας μεγάλης παράταξης, όπως είναι η φιλελεύθερη κεντροδεξιά, είναι φυσικό να έχει διακυμάνσεις ρητορικού λόγου. Υπάρχουν συνάδελφοι στο εθνικό κοινοβούλιο οι οποίοι έχουν αποκλίσεις, άλλος μιλά πιο σκληρά, άλλος ασκεί μια κριτική με πιο υψηλούς τόνους. Αυτό δεν είναι ακραίο, για να προσδεθεί στο άρμα εκεινων που μιλούν για ακροδεξιά».
«Η ακροδεξιά εκφράζεται στο κοινοβούλιο από τη Χρυσή Αυγή»
Πρόσθεσε δε, ότι, «η ακροδεξιά έχει έκφραση στο κοινοβούλιο, από τον ελληνικό λαό έχει εκλεγεί η Χρυσή Αυγή, αυτή είναι η ακροδεξιά και ακροδεξιός για να χαρακτηριστεί κάποιος μέσα σε μια δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να μάχεται τη Δημοκρατία, να αντιστρατεύεται τον κοινοβουλευτισμό και να είναι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διαφορετικά οι αυξομειώσεις του τόνου της φωνής και των εκφράσεων δείχνει απλώς την πολυσυλλεκτικότητα στελεχών μιας μεγάλης ομάδας».
«Η Ελλάδα βίωσε την αδικία με την Ευρώπη του βορρά»
Για την Ευρώπη της επόμενης μέρας, η κυρία Βόζεμπεργκ τόνισε ότι «εφόσον η ΕΕ έχει αντιληφθεί τα λάθη της, ότι απομακρύνθηκε από τον παράγοντα άνθρωπο και εστίασε περισσότερο στα συμφέροντα και στα οικονομικά μεγέθη τώρα αναδιπλώνεται, γιατί τα επίχειρα μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε συνδυασμό και με την αθρόα μετανάστευση και το προσφυγικό, έδειξαν ότι αναπτύσσονται οι ξενοφοβικές φωνές, μπαίνουν και μέσα στο κοινοβούλιο με στόχο και σκοπό διαλυτικό δεν ειναι ποτέ ενωτική η φωνή τους ποτέ των ακραίων ούτε από τα δεξιά ούτε από τα αριστερά, και πλέον πρέπει να αναδιπλωθεί, να ανασυνταχθεί και να επαναπροδιορίσει τις πολιτικές της επόμενης μέρας».
Σημείωσε ότι η Ελλάδα βίωσε την αδικία «με την Ευρώπη του βορρά που ευημερεί και του νότου που υποφέρει», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί ούτε η Ελλάδα πια και μάλιστα ευθύνεται -αν θέλετε - χωρίς να ευθύνεται από τη γεωγραφική της θέση».
Επισήμανε δε, ότι, «όλοι οι ευρωβουλευτές όταν είμαστε στο εξωτερικό μπορούμε να ασκούμε πολύ έντονη κριτική στην Ευρώπη όχι όμως στη χώρα μας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ευρωβουλευτές οι οποίοι εκθέτουν τον πρωθυπουργό όπου κι αν είναι, δεν το κάναμε ποτέ. Το έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός βέβαια προχθές, μετέφερε την εσωτερική αντιπαράθεση. Εγώ του άσκησα κριτική και οι ξένοι, είπαν και από του μικροφώνου κάποιοι αλλά το είπαν και στις συζητήσεις μετά, είπαν ήρθε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης και μετέφερε την αντιπαράθεση ενόψει του προεκλογικού κλίματος που υπάρχει. Αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο».
Ερωτηθείσα εάν θα ήθελε να συνεχίσει την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε πως «εφόσον την πάρει την απόφαση ο πρόεδρος (ο Κ.Μητσοτάκης) εξαρτάται και από την ψήφο πρωτίστως και κυρίως των συμπολιτών, ναι θα το ήθελα άλλη μια θητεία», ενώ για τα τα "σενάρια" επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές, η κυρία Βόζεμπεργκ επισήμανε πως πρόκειται για "πισωγύρισμα", συμπληρώνοντας ότι «και η παράταξη που μας κυβερνά η κυρίαρχη ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να έχει αριστερά αντανακλαστικά δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε ένα σύστημα το οποίο απέχει της δημοκρατικής επιλογής των πολιτών».