Συνάντηση Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

Συνάντηση Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, τόνισε πως η συνάντηση αυτή γίνεται σε ένα σημαντικό μομέντουμ ενώ παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του που η κατάσταση στην Ελλάδα «γυρίζει». «Θέλουμε να στηρίξουμε την ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία. Νιώθω μεγάλη χαρά. Η κατάσταση γυρίζει και η οικονομία βελτιώνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των ΗΠΑ στη ΔΕΘ, η οποία στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα οικονομικής συνεργασίας και προοπτική για επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.