«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γρηγοράκου κατά Κουρουμπλή

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γρηγοράκου κατά Κουρουμπλή

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ άσκησε κριτική στην ικανότητα του υπουργού Ναυτιλίας να ασκεί τα καθήκοντά του λόγω όρασης

Προσωπική επίθεση στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γενημματά, σχετικά με υποτιμητικές και προσβλητικές δηλώσεις του βουλευτή της παράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ επανήλθε σήμερα σε παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με την ικανότητα του κ. Κουρουμπλή να ασκεί υπουργικά καθήκοντα, λόγω του προβλήματος όρασης που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε ο ίδιος, σχτικά με δηλώσεις του κατά του υπουργού Ναυτιλίας, για το γεγονός ότι πήγε να κάνει αυτοψία για τη ρύπανση στον Σαρωνικό, που είχε προκαλέσει το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη», είπε ότι «θεωρούν ότι πρέπει να στείλουν έναν υπουργό, που δεν βλέπει, να κάνει αυτοψία. Θα βάλουμε έναν γιατρό, που δεν είναι χειρουργός, να χειρουργήσει;». Τόνισε δε, ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς την ευαισθησία του.

Συνέχισε δε την κριτική στον κ. Κουρουμπλή, λέγοντας ότι «πρέπει να έχουν ορισμένα προσόντα, αυτοί που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να τα αναλαμβάνει κάποιος, που δεν έχει γνώση του αντικειμένου ή δεν μπορεί να ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντά του. Υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν μπορούμε όλοι μας να τα κάνουμε».

Αντιδρώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι «με τις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος επαναλαμβάνει τα προσβλητικά και ρατσιστικά του σχόλια, όχι μόνο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, αλλά και εναντίον του συνόλου των ΑΜΕΑ». Συνεχίζει δε αναφέροντας, ότι «τόσος είναι ο κ. Γρηγοράκος, τέτοια λέει» και καταλήγει τονίζοντας, ότι «αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί η αφωνία της κ. Φ. Γεννηματά, η οποία παρά τις αντιδράσεις φορέων και οργανώσεων, εδώ και μέρες σιωπά».