Καμμένος: Η Ελλάδα αποτελεί τον κορμό ενός άξονα σταθερότητας

Καμμένος: Η Ελλάδα αποτελεί τον κορμό ενός άξονα σταθερότητας

Οι ΥΕΘΑ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου παρακολούθησαν την τελική φάση της ΜΕΔΟΥΣΑ 6

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, Πάνος Καμμένος, Σάββας Αγγελίδης και Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι Μοχάμεντ, παρακολούθησαν σήμερα την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης ΜΕΔΟΥΣΑ 6, που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Κατά την εξέλιξη της άσκησης, εκτελέσθηκαν πυρά επιφανείας και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών και ακολούθησε επίδειξη αμφίβιας ενέργειας. Φέτος για πρώτη φορά στην άσκηση συμμετείχε και η Κύπρος και την παρακολούθησαν ως παρατηρητές " όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής" όπως είπε ο κ. Καμμένος.

« Η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον κορμό ενός άξονα σταθερότητας. Μέρος αυτού του άξονα σταθερότητας αποτελεί η Αίγυπτος, ως ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου" σχολίασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εκτιμώντας ότι " η συνεργασία μας με την Αίγυπτο και η ενδυνάμωση των αμυντικών μας σχέσεων ισχυροποιεί γεωπολιτικά την πατρίδα μας". Διαβεβαίωσε δε ¨"τον ελληνικό λαό ότι αυτή η νέα γεωπολιτική δύναμη που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας».