Μέι σε Τσίπρα: Ιστορική η επίσκεψή σας στο Λονδίνο

Μέι σε Τσίπρα: Ιστορική η επίσκεψή σας στο Λονδίνο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους

«Ιστορική» χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup καθώς και για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησή τους στην Downing Street 10, η κυρία Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, όπως είπε και αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

«Να ενισχυθούν οι οικονομικοί δεσμοί Ελλάδας – Βρετανίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους δεσμούς τους σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, ενώ σχολίασε και την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση για Brexit.